Sfeervolle inrichting in de tuin


Inspiratie / donderdag, april 15th, 2021

Een sfeervolle inrichting van de tuin: dat wil toch iedereen? Maar hoe zorg je hiervoor? Het is misschien wat moeilijker dan het lijkt. Best veel mensen worstelen namelijk met de inrichting van de tuin. Misschien jij ook wel. Misschien heb je al veel verschillende dingen geprobeerd, maar lukt het gewoon niet om je tuin zo te krijgen als je wilt. Nu denk je wellicht: om voor een sfeervolle inrichting van de tuin te zorgen, moet ik alles helemaal omgooien. Dat hoeft in veel gevallen zeker niet. Het verschil zit ‘m vaak in de details. In deze blog nemen wij je mee langs enkele zaken die je eenvoudig aan kunt passen om te zorgen voor een meer sfeervolle tuin.

Een sfeervolle inrichting van je tuin begint met de basis

Je kunt nog zoveel aanpassen en proberen, wanneer de basis van je tuin niet optimaal is, zul je er nooit maximaal van kunnen genieten. Idealiter schakel je misschien een tuinarchitect of hovenier in om te zorgen voor een prachtige nieuwe tuin. Maar laten we er even vanuit gaan dat dit geen optie is. Kijk dan zelf even naar de basis. Hoe staat je tuin erbij en wat is er mogelijk? Vaak maken kleine zaken als het kiezen van de juiste beplanting al een groot verschil. Vraag gerust eens advies in het tuincentrum. Neem foto’s van je tuin mee en vraag aan een medewerker wat de mogelijkheden zijn.

Waar en hoe zit je het liefst?

Elke tuin heeft natuurlijk een favoriet plekje. Een plekje waar je lekker zit om te genieten van de zon, een kopje koffie te drinken of heerlijk te eten. Wat is hiervoor de beste plek en wat heb je nodig? Investeer bijvoorbeeld in een goede tuinset. Een goede tuinset kost meestal wel wat, maar dan heb je ook wat. Met de juiste keuze zorg je voor jarenlang heerlijk comfort en een fijne uitstraling. Zorg voor een plek in de tuin waar je ook echt wilt zijn en maak daar je plekje van.

Aankleding van de tuin

Een sfeervolle inrichting van de tuin begint dus met de voorgaande stappen. Hoe ga je het verder aankleden? Er zijn zoveel prachtige accessoires die je aan kunt schaffen voor de tuin. Prachtige potten en plantenbakken, buitenposters, kussens, lantaarns, parasols, ga zo maar door. Het begint natuurlijk allemaal met mooi groen, maar ga daarna eens op zoek naar accessoires die bij je smaak passen. In dit opzicht verschilt het sfeervol inrichten van je tuin niet van het sfeervol inrichten van je interieur.

De puntjes op de “i” met verlichting

Er zijn maar weinig dingen die zo van invloed zijn op de sfeer als verlichting. Investeer daarom dan ook in de juiste (sfeer)verlichting. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden bij Directlampen.nl en kies voor een fraaie buitenlamp met sensor voor je favoriete hoekje in de tuin. Waarom een buitenlamp met sensor? Dat is een duurzame keuze. Deze lamp zorgt voor voldoende licht, maar is alleen actief wanneer nodig. Zit je er niet, dan gaat de lamp automatisch uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *