3 voordelen van buitenverlichting op batterij


Inspiratie / zondag, april 4th, 2021

Steeds meer mensen kiezen ervoor om buitenverlichting op batterij toe te voegen aan hun tuin. Dit is ook niet zo gek. Het gebruik van deze lampen gaat namelijk gepaard met een hoop voordelen, die we in deze blog voor je op een rijtje zetten. Zo weet je na het lezen of dit ook voor jou een goede keuze is.

1. Je kunt je lampen overal buiten neerzetten

Hoe buitenverlichting op batterij werkt vereist eigenlijk bijna geen uitleg. Het is net zo simpel als het klinkt: deze lampen krijgen hun stroom door middel van batterijen en hoeven dus niet aangesloten te worden aan het stopcontact.

Je kunt je voorstellen dat dit daarom ook een stuk makkelijker is dan het aansluiten van je ‘normale’ tuinverlichting. Immers hoef je geen rekening te houden met de vraag of er een stopcontact in de buurt is en heb je geen last van losslingerende verlengsnoeren. Het resultaat? Een enorme flexibiliteit om de buitenlampen gewoon daar te plaatsen waar verlichting nodig is. Zeker in de tuin, waar de aansluitpunten vaak best lastig te bereiken en niet in grote getalen aanwezig zijn, is dit een enorm voordeel.

Ook handig: als je je tuinzitje gaat verplaatsen of de indeling van je tuin gaat veranderen kun je de buitenverlichting op batterij eenvoudig mee verplaatsen. Hiervoor hoef je de kabels niet helemaal uit te graven.

2. Je hebt je lampen zo geïnstalleerd

Een bijkomend voordeel van het feit dat je de tuinverlichting overal kunt plaatsen is dat de installatie een stuk makkelijker is. Ook op lastig te bereiken plekken, waar kabels normaal gesproken vaak ondergronds aangebracht zouden moeten worden, kun je zo heel eenvoudig je tuinlampen neerzetten of ophangen. Zo hoef je je gazon of bloemenperkje niet te verpesten voor het aanleggen van je nieuwe tuinlampen en heb je dit in een mum van tijd gedaan.

3. Ook als de stroom uitvalt is er licht

Onweer, stroomstoring… Er zijn verschillende redenen waarom de stroom kan uitvallen. Normaal gesproken zit je dan ook gelijk zonder verlichting, maar met buitenverlichting op batterij heb je hier geen last van. Zo kun je ook gewoon van het licht blijven profiteren als er eventjes geen stroom meer is. Een tuintafellamp kan je zelfs even snel mee naar binnen nemen, bijvoorbeeld om hier genoeg verlichting te hebben om de stoppenkast op te zoeken. Superhandig!

In deze blog heb je alles gelezen over buitenverlichting op batterij en waarom dit eigenlijk voor iedereen een goede keuze is. Ben jij ook al enthousiast geworden over deze lampen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *