Nieuwe tuinmeubelen kopen: waar moet je op letten?


Ideeen / dinsdag, februari 9th, 2021

Is het tijd voor een update van je tuinmeubilair, omdat je oude tuinmeubels versleten zijn of niet meer betrouwbaar zijn? Of heb je een woning gekocht en is het tijd om de tuin van mooie tuinmeubels te voorzien? Dan is het moment daar om nieuwe tuinmeubelen te gaan kopen, zoals een houten tuinset voor 6 personen of een tegenwoordig erg populaire houten tuinset met ovale tafel. Maar waar moet je exact op letten las je overweegt om een tuinmeubelset te gaan aanschaffen? Gebruik de tips hieronder om de juiste keuze te maken voor jouw tuin!

De grootte van de tuinset

Een van de eerste aandachtspunten om op te letten als je een stijlvolle tuinset wilt kopen, is dat de tuinmeubelset groot genoeg is. Zo moet je minimaal een houten tuinset voor 6 personen kopen, of voor meer personen, als je regelmatig familie of vrienden over de vloer hebt. Ok al ben je met z’n tweeën of drieën! Let dus goed op de gewenste grootte van je tuinset als je op zoek gaat naar nieuwe tuinmeubelen!

De stijl van je tuinset

Bij de keuze voor tuinmeubilair moet je natuurlijk goed opletten welke stijl wenselijk is. Houd je bijvoorbeeld van een landelijke, authentieke, klassieke of romantische woonstijl? Dan is een houten tuinset met ovale tafel of een ander houten tuinset een slimme keuze. Houten tuinmeubels passen namelijk perfect bij deze stijlen. Ga je daarentegen voor een moderne, eigentijdse of gewaagde stijl? Dan kun je vaak beter kiezen voor kunststof tuinmeubilair of voor een aluminium tuinset. Er is in elk geval genoeg te kiezen op dit gebied. Dus je hoeft niet bang te zijn dat j jouw favoriete ontwerp tuinmeubels niet gaat vinden!

De prijscategorie van de tuinmeubels

Wil je een houten tuinset met ovale tafel kopen of een strakke aluminium tuinset. Bepaal dan voor jezelf eert, voordat je op zoek gaat, hoeveel geld je voor jouw tuinset over hebt. Je moet natuurlijk wel binnen je eigen budget blijven. Vaak kun je in webshops waar tuinmeubilair te koop is, de prijscategorie selecteren. Je krijgt dan alleen de tuinsets te zien die binnen jouw prijsklasse vallen!

Materiaalsoort van je tuinset

Een laatste punt van aandacht bij het kopen van een tuinset is de materiaalsoort. Zo kun je een houten tuinset voor 6 personen kopen. Hout is fraai, elegant en duurzaam. Een nadeel is wel dat hout onderhoud nodig heeft. Houd je niet zo van periodiek onderhoud, dan kun je ook kiezen voor een kunststof of aluminium tuinset.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *