Een mooie en functionele tuin creëren doe je zo


Inspiratie / woensdag, februari 10th, 2021

Zodra het weer mooi weer wordt wil je natuurlijk optimaal gebruik maken van jouw achtertuin. Barbecueën, zonnen of gezellig zitten met vrienden. Je doet het er allemaal. Een tuin is in de lente en de zomer dé sfeermaker van je huis. Lekker in de buitenlucht zitten met een koud drankje in je hand! Dan wil je natuurlijk wel dat jouw tuin mooi en functioneel is aangekleed. In dit artikel zullen we je daarom een aantal tips geven om jouw tuin dé eyecatcher van het huis te maken! Hieronder vind je de belangrijkste punten die jouw tuin sfeer geven op een functionele manier.

3 tips voor een sfeervolle en functionele tuin

  1. Meubels

Meubels in een achtertuin zijn natuurlijk erg praktisch en zorgen tegelijkertijd meteen voor sfeer. Door meubels te plaatsen kunnen jouw gasten gezellig bij jouw in de achtertuin in de zon komen zitten. Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo kan je ervoor kiezen om een echte zithoek te maken met een salontafel en lekkere stoelen. Of een eethoek met picknicktafel voor de barbecue-avonden in de zomer! Natuurlijk kan je ook een zithoek met een ruime loungebank plaatsen. Er zijn zoveel mogelijkheden!

  1. Groen

Planten en bloemen zijn er om de tuin kleur te geven. Bloemenperkjes, boompjes of een houten plantenbak. Allerlei opties om kleur en sfeer aan de achtertuin aan te brengen. Bedrijven als Intergard verzorgen talloze tuinproducten van kunstgras tot tuinhuizen. Door het plaatsen van planten en bloemen kan je de tuin gewoon een stuk gezelliger maken. Door kleuren en planten te mixen kan je een unieke tuin creëren en laten zien wie JIJ bent!

  1. Verlichting

Uiteraard kan verlichting niet ontbreken. Zodra de zomeravonden beginnen zorgen gezellige buitenlampen voor sfeer en uiteraard dat je niet op de tast hoeft te lopen. Door de verlichting kan je nog langer die extra uurtjes van de zomerdagen genieten. Er zijn enorm veel verschillende soorten buitenlampen. Zachte lampen die sfeer geven of een felle automatisch aanspringende lamp om de looproute te kunnen zien? Het is allemaal mogelijk.

Het tot stand komen van de tuin

Om dit allemaal te realiseren is het belangrijk dat je van te voren goed weet hoe jouw tuin eruit moet zien. Maak bijvoorbeeld eerst een moodboard. Zoek foto’s uit die passen bij jouw smaak. Op die manier heb je een overzicht die jou en je vrienden in een opslag laten zien hoe de tuin er ongeveer uit moet zien. Als je tevreden bent over dit resultaat kun je gaan schetsen. Pak pen en papier en schets hoe je de tuin wilt indelen met welke meubels, planten en verlichting. Nu komt de toekomstige tuin echt tot leven! Een tip: zorg ervoor dat je de schets op schaal tekent. Dan weet je zeker dat al jouw wensen ook daadwerkelijk passen in de tuin. Je creëert op die manier een realistisch beeld voor jezelf. Schrijf ook de prijzen bij alle producten zodat je weet wat de vernieuwing van de tuin ongeveer zal gaan kosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *