De mooiste tuinplanten voor jouw tuin


Inspiratie / maandag, februari 8th, 2021

Veel mensen dromen er van om heerlijk op zondag ochtend een kopje koffie te kunnen drinken in hun geweldige tuin. Maar wat nou als jouw tuin er helemaal niet zo geweldig voor staat? En zijn jouw groene vingers ver te zoeken? Geen probleem. Met deze tuinplanten maak jij jouw tuin in no-time een geweldige plek om heerlijk te kunnen genieten van die prachtige ochtendzon. Het vereist een beetje tijd en aandacht, maar zeker niet ingewikkeld. En zo kan je toch weer naar alle buren opscheppen hoe jij zo’n prachtige tuin kan onderhouden.

Verschillende soorten tuinplanten

Natuurlijk zijn er zo veel soorten tuinplanten dat het bijna niet mogelijk is om deze allemaal voor jou op een rijtje te kunnen zetten. Iedere plant heeft bijvoorbeeld zijn eigen specifieke kenmerken. Hierdoor is het soms erg moeilijk om alles goed te kunnen uitzoeken. Deze planten zijn wel goed te verdelen in categorieën. Zo heb je bijvoorbeeld bomen, die overigens niet mogen missen in jouw geweldige tuin. Er zijn heel veel soorten bomen zoals fruitbomen, loofbomen en leibomen. Ook een musthave voor in de tuin, zijn bodembedekkers. Zoals je het aan de naam al af kan leiden zijn dit planten die letterlijk de bodem bedekken, dit is ideaal om lege plekken in de tuin op te vullen. Ze groeien erg snel, maar blijven van nature vaak ook zeer laag. Ben je meer opzoek naar een plant die het hele jaar groen zal blijven? Dan raad ik aan om te gaan voor coniferen. De coniferen groeien op elk soort bodem, zijn mega sterk en super populair. Het zelfde geld voor de Agapanthus, wat ook wel de Afrikaanse Lely wordt genoemd. Tot slot kunnen struiken of heesters ook zeker niet ontbreken in de tuin.

Bloembollen

Naast alle soorten hier boven behoren ook bloembollen tot een van de mogelijkheden. Als je kiest voor bloembollen kopen is verstandig van te voren te bekijken of je er tijd voor hebt. Bloembollen hebben namelijk wel redelijk wat tijd en aandacht nodig. Maar dat harde werk loont wel enorm. Er zijn talloze soorten bloembollen en ze zijn allemaal prachtig op hun eigen manier. De een is super kleurrijk en zorgt voor een geweldige sfeer, en de ander laat een heerlijke geur achter. Zo heb je bijvoorbeeld de voorjaarsbloeiende bollen als tulpen, krokussen en narcissen. Maar ook de zomerse bloembollen als de lelie, dahlia en Calla. Wanneer je de voorjaars- en zomerbloeiende bollen zou combineren heb je dus het hele jaar door een levendige tuin. Denk bij het combineren ook aan de geweldige kleurcombinaties die zullen ontstaan. Wit met paars bijvoorbeeld, super simpel en erg klassiek. Zorgt voor een kalmerend gevoel. Of ga voor een vrolijke en uitdagende combinatie door geel, roze en blauw bij elkaar toe te voegen. Bloembollen kopen kan tegenwoordig ook eenvoudig online.

Kunstplanten voor buiten

Voor de mensen zonder groene vingers die helemaal geen werk aan hun tuin willen, zijn er ook kunstplanten. Hierbij hoef je nergens zorgen om te maken, enkel om het uiterlijk. Tegenwoordig is er een breed aantal kunstplanten die ook nog super realistisch lijken. Ook kan je ze bijvoorbeeld combineren met echte tuinplanten. Zo kan je toch nog genieten van de heerlijke geuren terwijl het grootste gedeelte van de tuin geen onderhoud nodig heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *