Tips voor je terras


Ideeen / donderdag, februari 4th, 2021

Het aantal uren dat de Nederlander in de tuin doorbrengt neemt ieder jaar nog toe. Dat heeft uiteraard te maken met het weer, maar ook met de inrichting. Als je wat extra voorzieningen aanbrengt, kan je de tijd waarop je kan genieten van de tuin flink uitbreiden. Hieronder staan wat tips.

1. Overkapping

Een overkapping is vaak een mooie aanvulling op het huis en geeft jou de mogelijkheid om ook bij minder mooi weer toch buiten te zijn. Er zijn vele opties van een simpele overkapping zonder zijkanten tot een exemplaar dat praktisch een extra kamer is, met alle voorzieningen zoals die je ook in huis hebt.

2. Tuinhaard

Gezellig op avonden als het weer frisser wordt: een tuinhaard met het fascinerende spel van de vlammen. Er zijn meerdere types tuinhaarden te koop wat betreft de brandstof. Je kan afhankelijk van de situatie kiezen voor elektriciteit, gas of hout. Met een tuinhaard is het goed toeven op je terras, ook als de zomer weer voorbij is. Wist je dat er ook tuinhaarden verkrijgbaar zijn die multifunctioneel zijn en tevens als bbq kunnen worden gebruikt. Dat is nog eens een verrassing voor je gasten.

3. Plantenbakken

Een terras is een mooie overgang naar je tuin als er ook planten staan. Daarvoor zijn er diverse opties in plantenbakken. Plantenbakken kopen kan uiteraard tegenwoordig ook gewoon online. Er is een ruime keuze in materiaal, grootte en vorm. Voor ieder terras zijn er geschikte plantenbakken beschikbaar. Een plantenbak heeft vaak als voordeel dat je in de zomer ook planten kan gebruiken die niet winterhard zijn. Als je daarvoor een vorstvrije overwintering kan regelen, kunnen ze de volgende lente weer naar buiten. Voor extra sfeer zijn er nu ook bloembakken met led verlichting. Dat maakt een terras ook bij avond heel bijzonder.

4. De juiste tuinset

Als je meer tijd op je terras doorbrengt, is het uiteraard ook van belang dat je comfortabel kan zitten. Loungen op lekkere zachte kussens van een ruime tuinset is nu eenmaal veel meer relaxt dan een krukje van hout. Kies voor een set die comfortabel is maar ook past bij de stijl van je tuin. Hou ook rekening met voldoende ruimte rond het tuinmeubilair. In het enthousiasme voor een bepaald tuinameublement willen kopers nog wel eens vergeten dat er ook loopruimte moet zijn voor het serveren van drankjes en andere noodzakelijke activiteiten. Vergeet ook niet rekening te houden met opbergruimte voor de tuinset of in ieder geval de kussens. Dan gaat jouw tuinset jaren langer mee. Wanneer je gaat verhuizen, kun je de tuinmeubelen gemakkelijk meenemen.

5. De buitenkeuken

Wellicht vanwege de voorbeelden in Mediterrane streken, zie je ook in ons land steeds vaker een buitenkeuken. Het is immers ook veel gezelliger om met het gezin of gasten niet alleen buiten te eten maar ook de bereiding daar plaats te laten vinden. Ook voor een buitenkeuken kies je kleuren die passen bij je terras. Zorg ook voor goede voorzieningen om de buitenkeuken, tijdens de seizoenen dat deze niet wordt gebruikt, te beschermen tegen het klimaat dat nu eenmaal bij ons land past.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *