5 tips voor een luxe tuin


Tips / woensdag, december 16th, 2020

Heb je een ruime voortuin en wil je die nu eens rigoureus aanpakken? Maak er dan wat moois van en gebruik de onderstaande tips voor een luxe uitstraling. Zeker ook geschikt voor mensen zonder groene vingers.

1. Jacuzzi of sauna

Wat is nu nog fijner dan de ruimte in je tuin te benutten met een fijne jacuzzi of zelfs een sauna. Wist je dat de sauna in Nederland steeds meer populair wordt en je dan kan kiezen tussen een Finse sauna met kachel of een sauna met infrarood? Beide soorten kan je in diverse ontwerpen krijgen , dus ook passend bij jouw luxe tuin. Ook een jacuzzi buiten is perfect te combineren met jouw gedachten over een mooie tuin,

2. Combineer groen met bestrating

Wil je een mooie strakke tuin zonder dat er veel onderhoud nodig is, denk dan eens aan een combinatie van bijvoorbeeld grint en groen. Grint is in vele soorten te verkrijgen en geeft die luxe uitstraling met dat heerlijke knisperen als je erover heen loopt. Ook composiet is een uitstekende keuze. Er zijn een groot aantal planten die weinig onderhoud nodig hebben en ook niet uitbundig groeien. Als je deze gebruikt als groen element, blijft je tuin lang mooi zonder dat je ieder weekend aan de slag moet. En omdat jij een grote tuin hebt, mogen er best een paar grote objecten in. Beter 3 forse kunstwerken dan 10 kleine, less is more immers.

3. Kleur mag

Planten zijn er in alle kleuren en ook voor de minder enthousiaste tuiniers zijn er soorten te koop waar je geen omkijken naar hebt als ze eenmaal geplant zijn. Het is juist de bedoeling om eens goed te kijken naar de kleuren voordat je deze plaatst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleur van je raamkozijnen of de deur naar de tuin. Ook voor schuurtjes en andere bouwsels is het mooi om de kleur te kiezen op basis van combinatie of juist contrast. Een luxe tuin kan je zeker creëren door het juiste gebruik van kleuren. Kijk maar eens om je heen in de buurt.

4. Subtiliteit

De voortuin is toch het eerste wat gasten zien bij een bezoek. Uiteraard wil een goede indruk maken en dat kan door de tuin een open uitstraling te geven. Denk aan een mooi hek, een niet te hoge hek of wat kleinere boompjes. Hiermee krijg je privacy zonder de tuin volledig af te sluiten. Probeer ook accenten aan te brengen die als eyecatcher kunnen dienen. Wat dacht je van een authentieke brievenbus of een ander retro element. Subtiliteit werkt altijd.

5. Financieren

Heb je grootse plannen maar even niet de middelen om die uit te voeren, dan is een goedkoop doorlopend krediet wellicht een mogelijkheid. Denk je nu: hoeveel kan ik lenen? Kijk daar eerst eens naar, wellicht is dat een verrassing. Ook een krediet afsluiten kan tegenwoordig vrijwel geheel online en zonder te veel gedoe. De rente is momenteel laag en dat merk je ook als je op deze manier gaat financieren. Bekijk wat het gaat kosten en kies voor een betrouwbare kredietverstrekker.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *