Kiezen voor composiet in de tuin


Ideeen, Inspiratie, Tips / donderdag, januari 23rd, 2020

Het heeft de uitstraling van hout en de voordelen van kunststof: composiet. Dit materiaal is een combinatie van 60% gerecyclede hardhoutvezels en 40% hoogwaardig HDPE kunststof. Het wordt vandaag de dag steeds vaker als vloer toegepast in de tuin en op het (dak)terras, en als tuinafscheiding.

Composiet

En dat is niet verwonderlijk, want composiet heeft nogal wat voordelen.
-het oogt natuurlijk
-het is duurzaam, want gemaakt van recyclebaar, milieuvriendelijk materiaal
-het is zeer onderhoudsvriendelijk
-het heeft een lange levensduur; rot en splintert niet
-het is gebruiksvriendelijk door anti-slip

Vlonderplanken

Composiet is ook een hoogwaardig materiaal wat gemakkelijk is te verwerken. Bovendien zijn composiet vlonderplanken in verschillende kleuren, soorten en dikten verkrijgbaar. Perfect tuinmateriaal dus voor wie meer tijd wil besteden aan genieten.

Terras

Wat decennia geleden als trend werd opgemerkt, is inmiddels al jarenlang gemeengoed: onze terrassen zijn niets anders dan buitenkamers. We hebben de huiselijkheid mee naar buiten genomen door veel aandacht te besteden aan ons tuinmeubilair en bijpassende accessoires.
En waar gewoonlijk sierbestrating ligt of houten vlonders, zie je nu de opmars van de composietvloer die voor luxe en exclusiviteit zorgt. Inderdaad, alsof het een binnenruimte is. Zo willen we het: comfortabel en classy.

Geen houtkap

Om composiet te maken is er geen specifieke houtkap nodig. De natuurlijke houtvezels zijn als restproducten afkomstig van FSC-gecertificeerde houtbewerkingsbedrijven. Omdat ook uitsluitend gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige gerecyclede kunststoffen is composiet een materiaal dat minder milieubelastend is.

Trend: de tuin als toevluchtsoord

Voor het jaar 2020 heeft de Tuinbranche een drietal onderscheidende trends gesignaleerd. Een daarvan kreeg als etiket mee Inner Retreat. Een duurzame tuintrend die in het teken staat van onthaasten. Een tuin ingericht met vlonders, borders, vol zachte natuurlijke kleuren en planten met fijn blad en stengels. Groen als buffer tussen de drukke buitenwereld en het eigen domein: de tuin als toevluchtsoord. Een plek waar je je kunt terugtrekken en tot rust kan komen. In die trend passen composietplanken naadloos, want composiet zorgt dat je van je tuin geniet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *