6x Hoe kun je je terras aankleden in een kerstthema? Houten kerstboom kopen & meer ideeën!


Ideeen / dinsdag, november 2nd, 2021

Hoewel we kerstdecoratie normaliter met name binnenshuis een plekje geven, is het ook tof om buitenshuis voor versieringen te zorgen. In de tuin bijvoorbeeld: hier kun je figuren in een kerstthema neerzetten. Maar ook je terras kun je aankleden in een kerstthema. Als je hier ’s winters nog graag zit, of als je vanuit de woonkamer uitkijkt op je terras, is dat zéker een aanrader. Hoe kun je je overdekte terras decoreren? Dit zijn onze tips en tricks.

Houten kerstboom kopen voor het terras

Laten we beginnen met de kerstboom: toch wel hét decoratiestuk dat het kerstfeest illustreert. Grote kans dat je binnenshuis een boom in de woonkamer hebt staan. Maar heb je ook buitenshuis al eens aan een boom gedacht? Een boompje bij je terras staat beeldig – dit zorgt voor veel sfeer en knusheid. Je wilt natuurlijk wel een boom kiezen die het lang volhoudt. Met een traditionele kerstboom kun je hier niet helemaal van uitgaan: mogelijk begeven de dennentakken het. Kies liever voor een alternatieve boom, die je ook meteen meerdere jaren kunt gebruiken! Dit vormt tevens een leuke afwisseling met de traditionele boom, mocht je deze binnenshuis hebben staan. Een houten kerstboom kopen is een ideaal idee: zo’n boom is een prachtige blikvanger op je overdekte terras. De boom kan absoluut tegen een stootje – zeker als ‘ie droog staat. Kou is verder immers geen punt.

Het voordeel is ook nog eens dat zo’n houten boom er in veel soorten en maten te vinden is. Zo kun je een design kiezen dat perfect bij jouw terras past. Van een grote tot een kleinere boom: het is bijvoorbeeld maar net waar je ‘m wilt neerzetten. Plaats je ‘m op de grond, in de hoek van het terras? Of geef je de kerstboom van hout liever een centraler plekje, op de buitentafel bijvoorbeeld? De keuze is aan jou!

Decoratie in de kerstboom buiten

Een fraai idee dus, een kerstboompje voor buiten. Maar met alleen de boom zelf zijn we er nog niet helemaal: denk ook aan de versiering voor de boom! Je kunt er lampjes in hangen – een sierlijke slinger van draadverlichting bijvoorbeeld. Als het ’s avonds al vroeg donker wordt, geniet je zo nog altijd van een leuk aanzicht in de tuin. Moderne kerstverlichting is energiezuinig: je kunt de lampjes dus prima lang aan laten staan. Dat is wel zo gezellig!

Heb je de verlichting in de boom hangen? Daarnaast kun je nog aan kerstballen denken, om die boom nog meer te laten shinen. Pak het liefst lekker uit, met kerstballen in vrolijke kleuren of met unieke prints. Ook wat betreft kerstornamenten voor in de boom heb je veel keuze: ga op zoek naar feestelijke decoratiestukken.

Kerstkrans ophangen

Voor een mooie kerstkrans is altijd nog wel ergens een plekje te vinden. Hang ‘m aan de buitenmuur, of aan de deur bij je terras. Denk er trouwens ook over na hoe je de kerstkrans in huis haalt. Koop je een design dat direct kan worden opgehangen, of ga je liever zelf aan de slag met een DIY projectje? Het is niet zo ingewikkeld om zelf een krans te maken – als je nog eens een uurtje over hebt, is het wellicht leuk om hiermee aan de slag te gaan. Misschien kun je zelfs in je eigen tuin op zoek gaan naar de benodigdheden. Van takken tot bladeren, van besjes tot appeltjes: je kunt veel dingen die je tegenkomt gebruiken voor de krans. Zoek online een voorbeeld op, en maak er een mooi kunstwerk van!

Kerstster ophangen

Naast de kerstkrans denken we ook aan de kerstster. Als je een groot terras hebt, kun je beide decoratiestukken kwijt aan de buitenmuur of schutting. Hoe meer kerstdecoraties je ophangt, hoe gezelliger het er immers uitziet! Je kunt ook een keuze maken: vind je een krans of juist een ster fraaier staan? Bij de kerstster geldt overigens ook weer dat je er een in de winkel kunt halen, of dat je ‘m juist zelf kunt maken – van stevig karton bijvoorbeeld. In een typische kerstkleur, zoals rood of groen, maakt die ster je iedere keer weer blij als je ernaar kijkt.

Winterse kaarsjes aan buiten

Zit je ’s winters ook nog wel graag op je terras? Je hebt groot gelijk! Misschien organiseer je wel een winterbarbecue, of drink je hier graag een kop thee of warme chocolademelk. Een beetje warmte is uiteraard wel wenselijk, als de temperaturen laag zijn. Zorg daarom voor lekker veel kaarsjes op het tafeltje buiten – uiteraard in een winters kerstthema. Zo zijn er kaarsenhouders te vinden met kerstmannetjes, rendieren of engeltjes erop. Daar kun je urenlang naar kijken! Een klassiekere styling is tevens een optie: ga voor een rode, groene of zilveren kaars in een windlicht voor buiten. Om er echt een feest van te maken, haal je meerdere kerstkaarsen naar je terras toe. Steek ze allemaal aan, voor dat ultieme warme gevoel.

Dekentjes en kussens in een kerstthema

Nog een laatste tip voor de aankleding van je terras voor de feestdagen: kies hier voor dekentjes en kussentjes in een kerstthema. Dit zorgt ook meteen voor meer warmte! Je kunt immers helemaal wegkruipen onder een zacht dekentje, met daarop een print van een vrolijk kersttafereel. Sierkussens zijn er ook te vinden in een feestelijk thema. We denken aan kussens met kerstmannen, kerstbomen, rendieren of teksten van een kerstliedje. Zo ben je helemaal klaar voor de feestdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *