Waarom is kunstgras kopen een goed idee?


Inspiratie / woensdag, november 3rd, 2021

Heb je hooikoorts of andere allergieën waar je tranende ogen en een niesbui krijgt bij alles wat groeit en bloeit? Dan is het geen goed idee om bloemen, bomen en gras in de tuin te hebben, hoe mooi je dat misschien ook vindt. Gelukkig is er een oplossing om toch te genieten van iets groens in de tuin, namelijk door het aanleggen van kunstgras!

Voordelen van kunstgras

Kunstgras is tegenwoordig nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden. De kwaliteit is door de jaren heen echt enorm verbeterd. Kunstgras in de tuin is dus sowieso een goed idee, ook als je geen last van allergieën hebt. Hieronder delen we daarom de voordelen van kunstgras:

  • Kunstgras groeit niet, dus je hoeft het nooit te maaien en dat bespaart tijd. Je hoeft ook geen grasmaaier te kopen en te gebruiken en dat bespaart weer geld en energie.
  • Ook hoef je het geen water te geven, waardoor je ook water bespaart.
  • Weer of geen weer, kunstgras blijft altijd mooi. De zon heeft geen invloed op kunstgras.
  • Je hebt geen last van onkruid met kunstgras.
  • Kunstgras is lekker zacht, in tegenstelling tot wat veel mensen misschien denken. Je huid schuurt er niet tegen en kinderen kunnen er heerlijk op spelen.
  • Kunstgras vraagt weinig onderhoud, dus je kunt in de zomer lekker van de tuin genieten, zonder dat je je handen uit de mouwen moet steken om de boel netjes te maken.
  • Kunstgras is makkelijk zelf aan te leggen. Je hebt er geen expert voor nodig en het is zo gepiept: in een middag ben je al klaar.
  • Kunstgras kun je ook binnen neerleggen in een speelkamer of hobbykamer. Het geeft een bijzondere sfeer en is lekker zacht om op te staan.

Ben je al overtuigd van de voordelen van kunstgras? Dan kun je inspiratie opdoen bij een expert. Vaak kun je staaltjes aanvragen, zodat je deze op je gemakje kunt bekijken en vergelijken met elkaar. En misschien heb je een bepaald tuindesign in gedachten die je wilt realiseren. Ook dan kun je je ideeën delen en advies vragen aan een expert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *