Van prikkabel tot ijspegelverlichting: welke mogelijkheden zijn er voor kerstverlichting buiten?


Tips / donderdag, november 4th, 2021

De kerstdagen komen eraan! Je denkt waarschijnlijk allereerst aan kerstdecoratie voor binnenshuis. Maar vergeet ook zeker niet om de buitenkant van je woning te decoreren. Aangezien het in de decembermaand ’s ochtends laat licht wordt en ’s avonds vroeg donker is, heb je veel baat bij mooie verlichting in de tuin. Dat zorgt voor enorm veel sfeer! Welke opties zijn er voor kerstverlichting voor buiten? Lees verder voor onze tips.

Prikkabel in de tuin

Heb je al eens van een prikkabel gehoord, ook wel een priksnoer genoemd? Met name bij feestjes en evenementen zijn deze lichtkabels een bekende keuze, maar voor de kerstdecoratie heb je er ook veel aan. Dit is een stevige kabel, speciaal bedoeld voor gebruik buitenshuis, waarop fittingen zijn ‘geprikt’. Een ideale keuze voor sfeerverlichting, in een robuust design! Een goede prikkabel is vandaag de dag heel energiezuinig – zo kies je dus voor een traditioneel ontwerp, maar dan in een modern en innovatief jasje. Prikkabels zijn namelijk voorzien van LED verlichting: een energiezuinige en tevens milieuvriendelijke keuze. Je bespaart ook kosten: tot wel 80% ten opzichte van traditionele verlichting. Hiermee zit je dus absoluut goed als je de kerstlampjes lekker vaak aan wilt hebben staan. En als de feestdagen weer voorbij zijn, berg je je priksnoer gewoon op om ‘m in het volgende seizoen weer te gebruiken: LED lampjes gaan namelijk ook nog eens lang mee.

Hoe je de prikkabel precies kunt inzetten als kerstversiering? Je kunt de kabel aan de gevel bevestigen, om van gevelverlichting te genieten. Wat een gezelligheid! Kies voor een lange kabel, zodat een groot stuk van je gevel wordt verlicht. Met een koppelbaar systeem kun je meerdere kabels eenvoudig aan elkaar bevestigen. Ook bij het terras of de veranda staan de lampjes beeldig: hang ze aan de muur, schutting of balken bij de overkapping. En je kunt de kabel tevens gebruiken als verlichting voor de kerstboom buiten! Kies voor een kabel met lampjes in je favoriete kleur: van traditioneel wit tot juist lampjes in een opvallende kleur. Het is maar net wat jij het mooist vindt staan. Zo’n kabel is hartstikke stevig en kan wel tegen een stootje – alle weertypes moeten immers kunnen worden doorstaan.

IJspegelverlichting aan de gevel

Ben je op zoek naar meer voorbeelden van verlichting voor aan de gevel? IJspegelverlichting is tevens een geliefde keuze. Hiermee vertaal je een ultiem winters gevoel in je decoratie – ook al hebben we hier nog zelden een echt witte kerst. De fraaie lampjes doen ons nog altijd aan ijspegels en sneeuw denken! Decoreer het liefst je gehele gevel met deze sierlijke lampjes, die tevens in een koppelbaar design te vinden zijn. Maar ook voor het raam staat ijspegelverlichting goed, om nog een alternatief te noemen.

Zorg dat je voor ijspegelverlichting van een goede kwaliteit kiest, zodat de lampjes lekker lang meegaan. Hier is LED verlichting ook weer de juiste keuze: je bespaart energie en kunt de verlichting jarenlang gebruiken.

Boomverlichting voor de tuin

Heb je een mooie boom in je tuin staan die je wilt uitlichten? Je kunt een lichtsnoer om de stam van de boom wikkelen, en misschien om een paar onderste takken: zo is dit een vrij eenvoudig klusje. Dit ziet er al hartstikke gezellig uit in de tuin! Een prikkabel is hier bijvoorbeeld goed geschikt voor. Zeker als de boom op een plek staat waar deze veel wind vangt. Dan heb je immers een stevige vorm van verlichting nodig.

Wil je liever de gehele boom decoreren met lampjes? Daar heb je goede boomverlichting voor nodig! Dit kun je in een kale loofboom bevestigen, zodat je de hele decembermaand van een stralende boom kunt genieten. Kies de verlichting om in de boom te hangen uit op basis van de hoogte en grootte van de boom die in jouw tuin staat. Op die manier ben je er zeker van dat de boom zo goed mogelijk wordt verlicht.

Verlichte kerstboom

Vind je het te ingewikkeld om een bestaande boom in je tuin te decoreren met verlichting? Het is ook behoorlijk wat werk om hiermee aan de slag te gaan! Een alternatief is kiezen voor een verlichte kerstboom in de tuin. Precies: een boom die geheel uit lampjes bestaat! Dit is tevens een uitstekende oplossing als je geen boom in je tuin hebt staan.

Verlichte kerstbomen zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. Als je echt wilt uitpakken, kies je voor een vlaggenmast kerstboom. Dit is een vrij grote boom, die echt de show steelt in je tuin. Je kunt ‘m bevestigen aan de vlaggenmast die je al in huis hebt staan, of een bijpassende vlaggenmast gebruiken. Een wat kleinere variant is de verlichte kerstboom op een paal. Deze kun je ook goed kwijt in een kleinere tuin, of zelfs op een balkon of dakterras. Wil je nog meer ruimte besparen? Ga dan voor een verlichte muurkerstboom, die je tegen een wand of hek plaatst. Handig bij een smalle buitenruimte: je kunt er nog gewoon goed langslopen. En zo’n kleinere verlichte kerstboom in een 3D-vorm is ook nog eens snel opgetuigd. Zo kun je er al gauw van gaan genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *