Zo lijkt je tuin 2x zo groot


Inspiratie / maandag, maart 29th, 2021

Ben jij de gelukkige eigenaar van een tuin, maar zou je het fijn vinden als je tuin ietsje groter zou zijn? Helaas is het meestal niet mogelijk om zonder veel moeite (en geld) je tuin te vergroten. Om toch het gevoel te krijgen dat je komende zomeravonden in een grotere tuin doorbrengt, hebben we een aantal tuin-vergroot-tips op een rijtje gezet. Met een paar zaterdagen tuinieren en klussen heb je zo een fantastische (grote) tuin gecreëerd. Laat het genieten maar beginnen!

Combineer lichte en donkere kleuren

Maak het niet te bont in je tuin met de gekste kleuren en kies voor een paar kleurtinten in je tuin. Houd bij de kleurkeuze in je tuin wél rekening met de combinatie van licht en donker. Door in de voorkant van de tuin de donkere kleuren te gebruiken en achterin de lichte kleuren, creëer je een groter ogende tuin. Door de planten en bloemen op deze manier in je tuin te planten, lijkt alles vervaagd op de achtergrond. Hierdoor lijkt je tuin groter.

Verticale beplanting

Heeft je tuin een schutting aan de achterkant? Dan is verticale beplanting de perfecte manier om de tuin groter te laten lijken. Plant bloemen of planten tegen deze afscheiding. Doordat je nu niet tegen een schutting kijkt, maar tegen nóg meer planten, lijkt het alsof je tuin nog iets verder naar achter doorloopt. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect.

Een tuin met meerdere ‘verdiepingen’

Onze derde en laatste tip is het creëren van hoogteverschil in je tuin. Hierdoor zie je niet elk gedeelte van je tuin, waardoor de tuin ruimer lijkt. Een verhoging in je tuin kan bijvoorbeeld een vlonder zijn met een mooi tuinmeubel, maar ook een met zand verhoogd gedeelte met sfeervolle beplanting. Of wat dacht je van het toevoegen van een vijvertje achterin de tuin? Ook kun je hoogte creëren met plantenbakken in verschillende hoogtes en van verschillende materialen. Een mooie planten en sfeervolle plantenbak is deze rotan plantenbak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *