Vervang een gazon in 1 dag door kunstgras


Ideeen, Inspiratie / dinsdag, maart 30th, 2021

Het vervangen van uw oude gazon door kunstgras lijkt een langslepende klus. Natuurlijk kost het wel wat precisiewerk, maar het is zeker mogelijk om uw gazon in één dag te vervangen door een prachtig kunstgrasveld. Hoe? Dat leest u stap voor stap in onderstaande leginstructie.

1. Verwijder het oude gras

Door velen wordt gedacht dat kunstgras wel over het oude gazon gelegd kan worden, maar dit is een fabeltje. Het is juist wel erg belangrijk om het oude gras te verwijderen en de tevoorschijn komende zwarte grond te egaliseren. Dit om latere problemen met een niet waterpas grasveld te voorkomen.

2. Aanbrengen, inwateren en uitvlakken van het zandbed

Breng een laag geel zand van 5 tot 10 cm aan op het geëgaliseerde zwarte zand. Het is belangrijk om dit zandbed goed in te wateren, aan te trillen of te walsen en dan goed uit te vlakken. Vooral dit laatste is van belang omdat het kunstgras zich gaat vormen naar de ondergrond, dus wanneer dit niet recht is, is uw kunstgrasveld ook niet recht.

3. Wel of geen onderdoek?

Het leggen van een onderdoek onder kunstgras is niet altijd van toepassing. Wanneer dit wel van toepassing is? Dat is bijvoorbeeld in situaties wanneer er intensief over het kunstgras gelopen of op gespeeld wordt, wanneer er tuinmeubels op het grasveld geplaatst gaan worden of bij frequente aanwezigheid van mollen. Daarnaast voorkomt dit doek ook dat er wortels en/of onkruid doorheen komen.

4. Rol het kunstgras uit

Bij het leggen van kunstgras is het belangrijk dat u vooraf goed inzichtelijk heeft hoe het gras moet komen te liggen. Kunstgras komt namelijk het mooiste uit wanneer u tegen de vezelrichting kijkt, dus bij de breedtekant van de rol. Let erop dat u eventuele plooien altijd rechttrekt. Wanneer het oppervlakte breder is dan vier meter zult u een naad krijgen, let hierbij op dat de vleug hetzelfde ligt. Snijd vervolgens van beide kanten een rand af, zodat u een mooie naad krijgt die precies tegen elkaar aan ligt. Lijm deze naden aan elkaar met speciale kunstgrastape.

5. Lijmen of kunstgraspennen?

Voor het vastzetten van kunstgras kunt u kiezen uit verschillende opties zoals lijmen of het vastzetten met kunstgraspennen. Voor beide manieren is alleen vastzetten aan de buitenkanten voldoende. Het is wel belangrijk om in uw achterhoofd te houden dat wanneer u kiest voor lijmen, een eventuele verplaatsing niet mogelijk is behalve wanneer u het verlijmde deel los snijdt.

6. Het kunstgras opborstelen28

Borstel tenslotte het kunstgras op met een harde bezem of een speciale kunstgrasbezem.

Conclusie

Zoals u ziet is het dus mogelijk om uw bestaande grasveld in één dag te vervangen door kunstgras. Heeft u twee linkerhanden? Schakel dan een kunstgras professional in voor het blijvend prachtig resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *