Zo leg je een veilige en aantrekkelijke vijver aan!


Tips / donderdag, september 1st, 2022

Een vijver kan een hele mooie toevoeging zijn aan jouw tuin. Het geeft een tuin een natuurlijk look en je kan het op allerlei manieren decoreren. Je kan er zelfs voor kiezen om er dieren, zoals eenden, te plaatsen. Op deze manier draagt het gegarandeerd bij aan een mooie inrichting van een tuin. Weet jij precies hoe je dat doet? Wij leggen het nog een keer voor je uit! In deze blog behandelen we namelijk een aantal handige en essentiële tips voor het aanleggen van een veilige en aantrekkelijk vijver. Lees verder en doe inspiratie op!

Niet in de zomer aanleggen!

Bij het aanleggen ervan, zijn planten nog erg kwetsbaar voor bepaalde weersomstandigheden. Je moet ze vooral niet direct in contact brengen met veel zonneschijn. In het begin zijn planten namelijk nog niet stabiel genoeg om heftige zonneschijn te incasseren. Kies er daarom voor om een vijver bijvoorbeeld in het begin van het voorjaar aan te leggen. Op deze manier kies je rustige periode voor planten om te wennen.

Locatie en grootte is belangrijk

Wil je vissen in de vijver? Zo ja, dan is de locatie en de grootte van de vijver erg belangrijk. Een algemene regel is een minimale diepte van 80cm. De omvang van een vijver hangt natuurlijk ook af van de soort vissen die je wilt hebben. Houd hier rekening mee en vraag desnoods advies aan een specialist. Je wilt een balans vinden in het ontvangen van zonlicht. Met te veel zon is de kans op het krijgen van algen erg groot. Met te weinig zon zullen de planten niet voldoende groeien. Hier moet je dus serieus over nadenken.

Aankleden van de vijver

Er zijn vele manieren om een vijver te decoreren. De wijze ervan hangt natuurlijk af van de stijl die je wilt aanhouden. Zo kan je kiezen voor het plaatsen van mooie stenen langs de vijver. Kies je trouwens voor een strakke betegeling of juist een groene omheining? Je kan er ook voor kiezen om verlichting in de vijver te plaatsen. Ze kan je onder andere de vissen beter zien en daarvoor heb je ze natuurlijk!

Zorg voor een stevige afrastering!

Het kan ook belangrijk zijn om jouw vijver af te rasteren. Dit moet bijvoorbeeld bij het houden van eenden, in plaats van vissen. In zo’n geval kan je het beste kiezen voor een dubbelstaafmat afrastering. Hiermee kies je voor een stevig en betrouwbaar hekwerk. Plaats er een tuinpoort tussen en je kan de vijver zelf ook betreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *