Tips voor het inrichten van een kindvriendelijke tuin


Ideeen / dinsdag, oktober 11th, 2022

Hebben jij en je partner al een kind of er is een kleintje op komst? De veiligheid van je kind staat natuurlijk altijd voorop. Het is daarom niet alleen belangrijk om te zorgen voor een kindvriendelijk huis, ook het kindvriendelijk maken van je tuin is handig om te doen. Baby’s en kinderen vinden het vaak fijn om tijd buiten te spenderen en het is daarom belangrijk dat jouw tuin leuk en veilig is voor hen. De beste tips voor het inrichten van een kindvriendelijke tuin? Je leest het hieronder!

Buitenspeelgoed toevoegen

Om de tuin kindvriendelijk te maken is het een goede tip om gebruik te maken van buitenspeelgoed. Hiermee zorg je er namelijk voor dat je kind graag naar buiten gaat. En buitenspelen is goed voor de ontwikkeling van je kind, waardoor je hiermee een goede keuze maakt. Buitenspeelgoed is te koop in talloze soorten, dus keuze heb je genoeg. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van speeltoestellen. Hiermee geef je jouw kind de kans om plezier te hebben in eigen tuin. Van een trampoline, schommel of zandbak tot een eigen klimrek: je kunt alle kanten op. Als je er de ruimte voor hebt in de tuin, is dit zeker een goede manier om je tuin kindvriendelijk te maken. Ben je op zoek naar leuk buitenspeelgoed of andere spullen voor je baby of kind? Dan is een bezoekje aan grasonderjevoeten.nl absoluut de moeite waard.

Belangrijk is wel om bij bepaald buitenspeelgoed in de tuin te zorgen voor een zachte ondergrond. Aangezien kinderen dol zijn op klimmen en klauteren, gebeuren er wel eens ongelukjes. Het is dan goed om te voorkomen dat je kind op een harde ondergrond terechtkomt. Denk bij een zachte ondergrond aan bijvoorbeeld kunstgras of rubberen tegels. Met een zachte ondergrond zorg je voor meer veiligheid in de tuin en hoef je jezelf niet druk te maken over dat je kind veel schade oploopt als hij/zij valt.

Genoeg schaduwplekken realiseren

Je tuin kindvriendelijk maken doe je ook door voor voldoende schaduwplekken in de tuin te maken. Op de warme zomerdagen is het namelijk van belang dat je de huid van je kind goed beschermt tegen de zon. Schaduw realiseren in de tuin is op verschillende manieren mogelijk. Denk hierbij aan zonwering als een zonnescherm of een parasol. Zo geef je jouw kind de kans om zo nu en dan ook even afkoeling te zoeken als het ontzettend heet is buiten en de zon volop schijnt.

Je tuin beveiligen

Om de tuin veilig te maken voor je kind is het essentieel om je tuin te beveiligen. Dit is mogelijk door bijvoorbeeld een hekwerk of een goede tuinpoort te plaatsen. Op deze manier voorkom je dat jouw kind zomaar de tuin uit gaat.

Vermijd giftige planten

Jonge kinderen willen vaak overal aan zitten en het zelfs in hun mond stoppen. Om te voorkomen dat je kind ziek wordt, is het belangrijk om in de tuin geen giftige planten op te nemen. Niet iedere plant is even veilig, dus houd hier rekening mee bij het kopen van nieuwe planten.

Met deze tips lukt het jou om je tuin kindvriendelijk in te richten. Zo biedt de tuin niet alleen volop plezier voor je kind, maar daarnaast is het ook nog veilig. Zo kun jij als ouder zorgeloos genieten van je kind die tijd doorbrengt in de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *