Vijf stappen voor het ontwerpen van jouw tuin


Ideeen / dinsdag, november 1st, 2022

Wil jij jouw tuin renoveren? Dat is vaak een hele klus. Je moet van tevoren goed bedenken wat je wilt. Wil je bijvoorbeeld een tuin waar kinderen kunnen spelen? Of een tuin waar je lekker kunt relaxen? Als je weet wat je wilt is het belangrijk om een ontwerp te maken. Zelf een ontwerp maken klinkt misschien moeilijk, maar dat is het niet. Wij vertellen vijf stappen voor het ontwerpen van jouw tuin. Benieuwd welke dit zijn? Lees snel verder!

  1. Maak een plattegrond

Begin met het maken van een plattegrond van jouw tuin. Zorg ervoor dat je de afmetingen van je tuin in kaart hebt en zet deze op papier. Zet daarnaast elementen, zoals een tuinhuisje of schuur ook op de plattegrond. Ook is het belangrijk om aan te geven waar ramen en deuren zitten. Tenslotte teken je elementen die je in jouw tuin wilt behouden, zoals planten en bomen.

  1. Kies een stijl

Nu je de plattegrond hebt gemaakt, is het belangrijk om de stijl te kiezen die je wilt toepassen. Houd bij deze keuze rekening met de stijl van het huis. Het is vaak het mooist als de stijl van de tuin past bij het huis en de inrichting. Denk goed na of je veel gras in je tuin wilt of dat je je tuin wilt bestraten. Bij onlinebestrating.nl kun je veel inspiratie opdoen en kun je je goed laten adviseren.

  1. Maak een lijstje met wensen

Wil je een terras, een vijver of een speelplek voor kinderen in jouw tuin? Schrijf op wat zeker niet mag missen. Zo krijg je een overzichtelijk beeld van alle elementen die zeker in jouw tuin moeten komen.

  1. Bedenk waar alle elementen moeten komen

Nu je een goed beeld hebt van alle elementen die in jouw tuin moeten komen, kun je op de plattegrond aangeven waar je deze wilt plaatsen. Kijk goed waar je bijvoorbeeld het beste jouw terras kunt plaatsen. Heb je een goed beeld van de gehele inrichten van de tuin? Dan kun je overal de afmetingen voor bepalen.

  1. Zoek het materiaal uit

Je weet nu hoe je jouw tuin wilt inrichten en welke afmetingen de tuin heeft. Aan de hand hiervan kun je de materialen gaan uitzoeken. Kies voor materialen die passen bij de stijl die je bij punt twee hebt uitgekozen. Heb je alles uitgezocht? Dan kan je er nog voor kiezen om meer sfeer te creëren in de tuin door mooie planten toe te voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *