Zo kun je gordijnen fantastisch in de tuin gebruiken


Inspiratie / woensdag, augustus 11th, 2021

Gordijnen in de tuin, je zult er waarschijnlijk op dit moment nog niet aan gedacht hebben. Dat is ook niet heel gek, want er zijn maar weinig mensen die gordijnen in de tuin gebruiken als onderdeel van de inrichting. Toch kun je echt veel leuke dingen doen met gordijnen in de tuin, als je maar een beetje creatief bent en open staat voor nieuwe ideeën. Wie weet wordt jouw tuin een ware droomtuin en heb je nooit geweten dat dit precies was wat je miste! We geven je graag drie ideeën ter inspiratie.

Maak een dromerig daybed

Je hebt ze vast wel eens gezien, foto’s van resorts op geweldige locaties die er ontzettend dromerig en relaxed uitzien. En tot slot zie je dan een daybed staan met zwierige gordijnen die dansen op de wind en uitkijken over de oceaan. Hoewel je dit laatste onderdeel niet gemakkelijk na kunt bootsen mits je aan het strand woont, kun je uiteraard wel een daybed in de tuin creëren. Met een simpele houten constructie van wat stevige palen kun je de behuizing maken. Hierna kun je glasgordijnen op maat laten maken en deze met een slim systeem ophangen. Let wel op dat je ze gemakkelijk kunt verwijderen, mocht er ineens een regenbui langskomen.

Creëer wat privacy

Met gordijnen kun je heel gemakkelijk privacy creëren in huis, maar ook in de tuin. Heb je bijvoorbeeld een mooie overkapping waar je graag zit, maar welke je graag af en toe zou willen afsluiten? Misschien staat deze tegenover het slaapkamerraam van je buren en voel je je af en toe wat bekeken terwijl je lekker ligt te relaxen op je loungebank? In zo’n geval zijn duo rolgordijnen een perfecte oplossing, omdat je hiermee niet direct het licht afschermt maar wel van privacy kunt genieten. Hang deze wel een ruim stuk onder de overkapping, zodat ze niet nat worden bij een regenbui.

Een speciale sfeer in de tuin

Houd je echt van de Ibiza-stijl? Dan is een macramégordijn wel iets voor jou. Dit is een gehaakt gordijn van touw met veel grote gaten. Deze hoeft niet direct wat te bedekken, maar staat geweldig als decoratie. Hiermee zorg je voor een luchtige sfeer in de tuin, omdat je er letterlijk doorheen kunt kijken. Een ideale optie wanneer je tuin wat leeg aanvoelt en je wat extra sfeer wilt creëren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *