Welk schaduwdoek moet ik kiezen?


Inspiratie / donderdag, juli 15th, 2021

Om in de zomermaanden aangenaam van de buitentemperaturen te kunnen genieten, is het in sommige gevallen fijn om in de schaduw te zitten. Om een plek met schaduw in uw tuin te creëren, kunt u verschillende dingen doen. Een erg makkelijke en efficiënte oplossing is een schaduwdoek ophangen. Bijkomend voordeel van een schaduwdoek is dat het geen permanente oplossing is. U kunt het doek ten allen tijde weer weghalen en naar wens terughangen.

Soorten schaduwdoek

Er zijn verschillende soorten en maten schaduwdoek. Daarbij komen deze soorten ook nog eens in verschillende kleuren doek. Voor sommige mensen kan het dan enigszins overweldigend zijn om een keuze uit het groot aantal doeken te maken, want “welk doek is nou het meest geschikt voor mij?”.  Wij leggen de verschillende soorten en mogelijkheden uit, zodat u een gerichte keuze kunt maken tussen het grote aanbod schaduwdoeken.

Vormen en kleuren schaduwdoek

Als eerste punt behandelen wij de vormen en kleuren. Schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in veel verschillende vormen. De meest voorkomende soorten zijn echter: vierkant schaduwdoek, rechthoekig schaduwdoek en driehoekig schaduwdoek. Welke vorm het beste bij uw woning of op uw andere locatie past, ligt aan de ruimte die u beschikbaar heeft en hoeveel schaduw u wilt hebben. Heeft u een klein hoekje over voor een schaduwdoek, dan kan het verstandig zijn om voor een klein driehoekig schaduwdoek te kiezen. Wilt u toch iets meer schaduw? Kies dan het vierkante model. Voor grotere ruimtes kiest u voor een groot vierkant of rechthoekig model. Voor de enthousiasteling is een combinatie van meerdere driehoek schaduwdoeken mogelijk. U plaatst de doeken dan boven elkaar, met een kleine overlap. Zo creëert u een mooi effect wat erg mooi kan staan. Van het rechthoekige schaduwdoek is ook een speciale variant beschikbaar; het harmonica schaduwdoek. In dit doek zitten vouwen en kunt u verstellen. Het doek kunt u een stuk inklappen of juist helemaal uitschuiven voor extra veel schaduw. Daarnaast heeft het harmonica schaduwdoek een erg luxe uitstraling.

Kleur schaduwdoek

Schaduwdoek is verkrijgbaar in enorm veel kleuren. Welke kleur het beste bij uw wensen aansluit, ligt aan een aantal dingen. Als eerste bepaalt de kleur ook in zekere maten hoeveel warmte er onder het doek hangt. Zwart en andere donkere kleuren trekken namelijk warmte aan, waardoor het onder een donker gekleurd schaduwdoek warmer zal aanvoelen dan wanneer u voor een lichtgekleurde variant kiest. U doet er in de meeste gevallen dus verstandig aan om voor een lichte kleur te gaan. Denk hierbij aan een wit schaduwdoek, of taupe, antraciet of zandkleur.

Schaduwdoek in de regen

Het is belangrijk om stil te staan bij de een plotselinge omslag in het weer. Het kan namelijk op een warme dag alsnog gaan regenen. Het ligt dan sterk aan het door u gekozen schaduwdoek of u droog blijft wanneer u onder het doek zit. Een deel van de schaduwdoeken is namelijk waterdicht, maar een groot deel van de doeken is ook waterdoorlatend. In het laatste geval zult u dus alsnog natregenen. Wilt u naast bescherming tegen Uv-straling ook een plekje hebben waar u kunt schuilen tegen de regen? Kies dan voor een waterdicht schaduwdoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *