Nieuwe tuinstoelen kopen? Lees deze tips!


Tips / zaterdag, augustus 28th, 2021

Vroeger was er weinig keuze wanneer je op zoek ging naar nieuwe tuinstoelen, maar dat is tegenwoordig wel anders. Dit komt mede door het uitgebreide aanbod bij online woonwinkels, waar de keuze ook echt reuze is. Zoveel aanbod is enerzijds goed, maar anderzijds wordt het ook wel lastig als je niet goed weet waar je op moet letten. Heb je hier ook last van? Lees dan snel verder, want in dit artikel geven we een aantal belangrijke tips voor het uitkiezen van nieuwe tuinstoelen!

Tip 1: Sluit het aan bij jouw stijl?

De tuinstoelen moeten uiteraard wel goed passen bij de rest van je tuinmeubilair. De stoelen moeten dus mooi staan bij je loungebank, veranda of terras. Is er sprake van een te groot verschil in stijl, dan kan de tuin erg chaotisch ogen en kom je er moeilijk tot rust. Denk maar bijvoorbeeld aan het (mis)matchen van een houten tuinstoel met een moderne, strakke tuinbank van kunststof. Ook de combinatie van een landelijke en klassieke houten veranda met een moderne en kleurrijke tuinstoel is een doorn in het oog. Houd er dus rekening mee dat de tuinstoelen idealiter een harmonieus geheel vormen met de rest van de tuin.

Tip 2: Comfort is key!

Nieuw tuinmeubilair moet daarnaast ook lekker zitten en dus comfortabel zijn. Kies je bijvoorbeeld voor een tuinstoel met een rieten zitgedeelte, dan veert de riet van de zitting mee. Dit is veel prettiger dan een houten zitting. Toch liever een volledig houten tuinstoel? Dan kun je er nog altijd zitkussentjes op leggen om het comfortabeler te maken.

Tip 3: Wissel van kleur

Kleurrijke tuinstoelen zijn de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Deze zijn meestal niet van hout gemaakt, maar bestaan vaak uit staal of kunststof. Stalen meubilair kun je bij een gespecialiseerd bedrijf over laten spuiten in een andere kleur. Dit is een goede tip als je na een paar jaar een beetje uitgekeken bent op de oorspronkelijke kleur van de tuinstoel. Tuinstoelen overspuiten in een andere kleur is sowieso leuk als je tuin verder voornamelijk uit stenen bestaat en bijna geen beplanting hebt. Een kleurrijke stoel voegt dan de nodige kleur toe aan het geheel.

Tip 4: Matchen met je interieur

We vertelden al eerder dat de tuinstoelen moeten aansluiten bij de rest van je tuinmeubilair en tuinstijl. Aangezien de tuin tegenwoordig als een verlengde van de woonkamer wordt gezien, is het ook fijn om de tuinstoelen een beetje te matchen met je interieur. Met mooi weer zitten we immers graag in het zonnetje op ons terras, balkon of veranda en dan is het wel zo leuk als het hier net zo gezellig als binnen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *