Meer sfeer in de tuin: hoe pak je dat aan?


Ideeen / donderdag, april 29th, 2021

In de lente en zomer is het natuurlijk genieten geblazen om weer vaak buiten te zitten in de tuin! Daarbij is het wel belangrijk dat je tuin sfeervol is aangekleed: zo kun je optimaal genieten van je eigen stukje groen. Hoe zorg je nu voor een gezellige styling in de tuin? Het lukt met onze tips!

Gezellige accessoires in de tuin

We denken meteen aan leuke tuinaccessoires als het gaat om meer gezelligheid. Die mogen dan ook niet ontbreken aan je tuin! Het zijn namelijk de kleine dingen die het doen: accessoires zorgen voor net dat beetje extra. Zo voel je je helemaal thuis in eigen tuin. Waar je aan kunt denken? Mooie vloerkleden voor buiten zijn goede eyecatchers voor je terras. Daarbij ga je helemaal mee met de trend om binnen naar buiten toe te halen. Ook kleurrijke bloempotten, decoratie aan de schutting en een opvallende parasol mogen niet ontbreken.

Kleurrijke bloemen en planten

De planten en bloemen spelen natuurlijk ook een grote rol in je tuin! Zorg het liefst voor lekker veel groen – dat staat veel sfeervoller dan een tuin vol grijs. Om voor optimale vrolijkheid te zorgen, zet je de borders en plantenbakken vol met bloemen die uiteenlopende kleuren hebben. Op die manier ontstaat er een unieke mix. Je kunt juist ook een bepaald kleurenthema samenstellen, mocht je je lievelingskleuren naar voren willen laten komen in de tuin. Wat betreft de tijd die je erin wilt stoppen: meerjarige planten maken de verzorging wat eenvoudiger, eenjarige planten kennen vaak de meest bijzondere look. Ook hierin kun je weer kiezen voor een combinatie.

Voldoende variatie in je tuinontwerp

Een mooi tuinontwerp bestaat ook uit voldoende variatie. Richt daarom wat verschillende zones in: een zithoek, een hoek voor de planten, een stuk voor gras en bijvoorbeeld een veranda met schuifpui. Zo is er genoeg om naar te kijken in je tuin: dit verhoogt de sfeer. Je kunt ook een pad met bochtjes door je tuin laten lopen. Dat springt meer in het oog dan een standaard pad met een rechte vorm!

De juiste verlichting in de tuin

Grote kans dat je ook ’s avonds met regelmaat in je tuin te vinden bent. Denk daarom tevens aan een doordacht lichtplan voor de tuin. Allereerst kun je hierbij denken aan verlichting langs het pad dat door je tuin loopt. Dat vergroot niet alleen het zicht in je tuin, maar brengt ook meteen meer sfeer. Verder speelt de verlichting natuurlijk met name een rol in de zithoek: bevestig hier een lamp aan de schutting of zet verlichting op de buitentafel neer. Een laatste tip? Met lichtslingers in de bomen kies je absoluut voor een romantische styling in je tuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *