Kleine tuin? Zo kun je deze fantastisch indelen!


Ideeen / donderdag, april 29th, 2021

Het wordt langzaamaan weer heerlijk weer en dat betekent dat we massaal de tuin in trekken. Hoe fijn is het om je weekenden, vrije dagen en zomeravonden lekker in je achtertuin te spenderen? Kijk je nu naar je tuin en valt het uitzicht je een beetje tegen, grotendeels omdat je tuin niet heel groot is? Geen probleem, want het is nog niet te laat om wat moois van je kleinere achtertuin te maken! Wanneer je nu aan de slag gaat, zit jij er deze zomer heerlijk bij in je ‘nieuwe’ achtertuin. We geven je graag wat inspiratie.

Een muurkas plaatsen

Zou je dolgraag een kas in je tuin willen hebben waar je je zelf je kruiden en groentes kunt verbouwen, maar heb je hier weinig ruimte voor? Misschien moet je in dat geval eens kijken naar een muurkas. Deze plaats je tegen een wand, dus kan perfect tegen een schuur of schutting aan geplaatst worden. Daarnaast neemt deze niet veel ruimte in beslag. Je kunt al een muurkas kopen die slechts anderhalve meter breed is! Ideaal dus voor een kleinere tuin, waar je misschien ook nog een fijne loungeset in kwijt wilt. Zo kun je ook in een kleine tuin lekker aan de slag met tomaatjes, basilicum en komkommers in je eigen kas.

De hoogte in!

Wie zegt dat je heel veel oppervlakte nodig hebt om een mooie, groene tuin te creëren? Je kunt namelijk ontzettend veel klimplanten vinden, die in elke tuin geplaatst kunnen worden. Heb je veel zon of juist heel veel schaduw? Voor beide soorten tuinen en lichtinval heb je verschillende klimplanten. Je kunt ook kiezen voor wat kleine boompjes of zelfs wat mooie hangplanten. Zo kun je diverse bloemen of planten ook aan een schutting of klimrek hangen, zodat je extra groen kunt toevoegen op een kleiner oppervlak.

Zoek meubels slim uit

Een grote loungeset is heerlijk om urenlang in de tuin te kunnen liggen, maar wanneer je een kleine tuin hebt is dit niet altijd handig. Een handige tip is om te kijken naar loungesets die je bijvoorbeeld in meerdere delen kunt splitsen. Zo kun je deze in een opstelling zetten wat het meest gunstig is voor jouw kleine tuin. Zo kun je gemakkelijk meerdere mensen kwijt op je loungeset, maar kun je ook lekker languit liggen wanneer je alleen bent. Dit is slechts één van de vele voorbeelden, waarbij je je meubilair multifunctioneel kunt uitzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *