Dit zijn de leukste steigerhouten tuinmeubelen die je zelf kunt maken!


Tips / donderdag, april 29th, 2021

Ben jij dol op klussen? Met de zomer in het vooruitzicht kan het dan een leuk idee zijn om je eigen steigerhouten meubelen te maken. Als je goed bent in klussen, is dit makkelijker dan je denkt. Bovendien zal je er veel profijt van hebben, want tuinmeubelen komen in de warme zomermaanden natuurlijk goed van pas. Daarnaast zijn steigerhouten tuinmeubelen nog steeds vrij populair, dus zeker de moeite waard om in je tuin te hebben. Ben je benieuwd welke steigerhouten tuinmeubelen je zelf zou kunnen maken? Wij geven je wat voorbeelden in dit artikel.

Loungebank

Je ziet het steeds vaker langskomen: een loungebank in iemands tuin. Een loungebank kan dan ook eigenlijk tegenwoordig niet meer ontbreken in jouw tuin. Heb jij nog geen loungebank, maar heb je hier wel ruimte voor in je tuin? Dan kan het een leuke klus zijn om zelf een loungebank in elkaar te zetten. Een steigerhouten loungebank is dan ook zeker de moeite waard om te maken, want in de zomermaanden is dit de ultieme plek om even te relaxen.

Ligbed

Is jouw tuin zo gelegen dat je in de zomermaanden veel zon hebt? Dan wil je hier natuurlijk optimaal van profiteren. En hoe kun je dit beter doen dan op een heerlijk ligbed? Als je dit wel ziet zitten, kan het een goed idee zijn om een steigerhouten ligbed te maken. Zodra je dit gemaakt hebt is het alleen maar een kwestie van een paar lekkere kussens erop leggen. Dan kan het zonnebaden gaan beginnen!

Bijzettafel

Een steigerhouten bijzettafel kan ook zeer geschikt zijn voor in jouw tuin. Dit kan namelijk goed van pas komen als je lekker in je loungebank zit of op je ligbed ligt. De bijzettafel kan nuttig zijn. Zo kun je van alles binnen handbereik hebben. Denk maar eens aan je lekkere drankje, hapje of je zonnebrand!

Tuintafel

Heb je genoeg ruimte in je tuin om hier in de zomermaanden te dineren? Dan kan een steigerhouten tuintafel een goed idee zijn om te maken. Een groot voordeel aan een steigerhouten tafel is dat je hiermee allerlei kanten op kunt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een ronde tafel, maar ook gewoon een vierkante steigerhouten tafel is een mogelijkheid. Als je handig bent met klussen, kost het maken van een tuintafel ook niet zo veel tijd en moeite. Je kunt er echter wel optimaal van profiteren als het mooi weer wordt, want hoe fijn is het om met warme temperaturen lekker in de tuin te eten en drinken?

Bovenstaande steigerhouten tuinmeubelen zijn een aanrader om te maken als je hierover nog niet beschikt. Het geeft toevoeging aan je tuin en is daarnaast natuurlijk enorm functioneel. Om deze steigerhouten tuinmeubelen te kunnen maken, heb je uiteraard wel het juiste gereedschap nodig. Denk hierbij aan gereedschap als een Makita accu boormachine, een rolmaat, afkortzaag en potlood. Bekijk per tuinmeubel goed wat je nodig hebt en zorg ervoor dat je over de juiste hulpmiddelen beschikt. Dan is het maken van die steigerhouten tuinmeubelen vast zo gepiept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *