Maak jouw tuin klaar voor de lente


Inspiratie / zaterdag, mei 21st, 2022

Gelukkig is de druilerige winter voorbij en is de lente in het land gekomen. Op sommige dagen lijkt het zelfs al zomer en dus is het tijd om ook jouw tuin uit zijn winterslaap te halen. In dit bericht vind je een aantal handige tips om jouw tuin helemaal klaar te krijgen voor het aankomende mooie weer. Zo kun jij lekker in jouw tuin genieten.

Reken af met onkruid

Dit is misschien wel het grootste nadeel van de lente. Al het onkruid begint weer te groeien en dit maakt de tuin echt lelijk. Wijdverspreid staat dit spul en hier moet je eerst vanaf zien te komen. Ga dus lekker de tuin in, doe een stel tuinhandschoenen aan en ga aan het plukken. In het zand, tussen het gras en tussen de tegels. Overal vind je het dus dit is altijd wel even een klusje.

Laat het gazon weer stralen

In het voorjaar gaat jouw gras ook altijd weer groeien. Om het gazon er mooi bij te hebben liggen is het belangrijk dat je dit gaat maaien. Begin met de hoogste stand van de maaier en zet deze een week later iets lager. Herhaal dit een aantal keer om scheefgroei van jouw gazon te voorkomen. Moeten de graszoden er helemaal uit? Dan is het misschien verstandig om een container te huren. Er komt nog wel meer groenafval uit de tuin straks.

Daarnaast zijn er ook heel veel mensen die kunstgras hebben. Over het algemeen wordt dit in de winter erg smerig. Als het anti worteldoek niet helemaal goed meer is komt er onkruid door, vieze bladeren en ander rotzooi ligt erop. Dit kun je gewoon met een bezem van het kunstgras vegen. Alle rotzooi die je hebt, gooi je ook zo in de container. Ga niet met een stofzuiger over het kunstgras tenzij het een buitenstofzuiger is. Gewone stofzuigers kunnen dit soort vuil en vocht niet hebben.

Geef jouw tuin kleur en fleur

Je kunt pas echt genieten van jouw tuin als deze er mooi en kleurig uitziet. Ga daarom shoppen voor een aantal leuke potten en bakken. Zet ze op de grond, hang ze aan de muur of schutting en vul ze met plantjes. Leuke seizoenplantjes met allemaal verschillende kleuren fleuren de tuin enorm op. Kleuren in de tuin maakt de tuin heel erg gezellig en maakt het tot een plek waar je graag wilt zijn.

Ook sfeerverlichting maakt jouw tuin heel erg gezellig. Als het ’s avonds donker wordt en je zit nog buiten dan krijg je een heerlijke sfeer. Sfeerverlichting is niet te vel maar geeft ook genoeg licht om dingen goed te kunnen zien. Dit geeft jouw een vakantiegevoel als je in de tuin gaat zitten.

Voer het groenafval af en geniet

Gooi al jouw groenafval uit de tuin in de container en voer dit af. Let er wel op dat je alleen groenafval mag afvoeren. Oud hout of misschien kapotte potten moeten via het restafval afgevoerd worden. Heb je nu enorm veel materiaal nog liggen, dan kan het handig zijn om de mogelijkheden van puincontainers te bekijken. Via de Maton Groep kun je eenvoudig een puincontainer huren, zodat je gemakkelijk het afval kunt laten afvoeren. Dit gaat natuurlijk vele malen sneller dan zelf een aantal keer naar de stort rijden.

Heb je alle zaken afgehandeld en is je tuin helemaal klaar voor de lente? Dan hoeft je nog maar 1 ding te doen in de tuin en dat is lekker genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *