Een echte zomertuin!


Inspiratie / dinsdag, juni 14th, 2022

De zon begint steeds meer te schijnen en de temperaturen lopen eindelijk hoger op. Dat kan maar een ding betekenen; de zomer gaat bijna beginnen! Nu is het moment om de laatste dingen aan je tuin te veranderen, zodat jij er over een paar weekjes heerlijk en zonnig bij ligt in jouw enige echte zomertuin. Wat zijn de opties? Dat lees je hier!

Kies de juiste beplanting

Een mooie tuin bestaat vaak uit verschillende planten met verschillende vormen en kleuren. Wil je meer afwisseling? Of ben je gewoon toe aan iets nieuws? Dan kun je kiezen voor het beplanten van je tuin. Veel mensen kiezen hierbij voor struiken of bloemen. Voor ieder is er wat wils, want er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mooie rozenstruik of juist een kattenstruik. Als je graag hulp wil bij het beplanten van je tuin kun je dit zeker krijgen, bijvoorbeeld door het aanvragen van een beplantingsplan van van Voorthuizen.

Zorg voor een mooi gazon

Een ander belangrijk onderdeel in de meeste tuinen is het gazon. De een geeft de voorkeur aan de geur en het zachte gevoel van echt gras, terwijl de ander liever voor kunstgras kiest. Er zijn wederom veel mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een strak gazon, een gazon met madeliefjes, kunstgras of zelfs een speelgazon voor kinderen. Allemaal hebben ze hun voor- en nadelen. Het is bij deze keuze vooral belangrijk dat je er zelf achter staat. Ook moet je weten wat voor onderhoud er bij het gekozen gazon nodig is, zoals grasmaaien bij echt gras.

Kijk naar houtwerk of bestrating

Naast beplanting en gazon voor in de tuin, kun je ook kiezen voor houtwerk en/of bestrating. Bij houtbouw kun je denken aan bijvoorbeeld een tuinhuis of veranda. Dit soort dingen worden vaak op maat gemaakt, waardoor ze aan alle wensen voldoen. Ook bestrating is een optie, onder andere in de vorm van een terras. Er zijn daarnaast veel verschillende soorten stenen en legpatronen. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een combinatie van houtwerk en bestrating. Beide zijn ook mooi te combineren met beplanting of gazon. Zorg er in ieder geval voor dat alles naar jouw wens is, zodat je deze zomer optimaal kan genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *