Loungeplek creëren in je tuin: dit heb je nodig!


Inspiratie / zondag, oktober 17th, 2021

In de zomermaanden is het natuurlijk heerlijk om lekker veel tijd door te brengen in de tuin. En hoe kan dit beter dan met een heerlijke loungeplek? Als jij dit nog niet in je tuin hebt, maar er wel ruimte voor is, kan het een aanrader zijn om hierover na te denken. Een loungeplek in je tuin kan je namelijk veel voordelen opleveren. Maar wat heb je allemaal nodig om de perfecte loungeplek te creëren in jouw tuin? Wij zetten het voor je op een rij!

Loungeset

Zeg je loungeplek in je tuin, dan zeg je loungeset. Dit is de basis voor een ideale loungeplek. De perfecte loungeset is uiteraard voor iedereen weer anders. Er zijn dan ook veel verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Denk ook na over de kussens voor je loungeset. Bereid jezelf hier goed op voor en doe van tevoren alvast wat inspiratie op. Wat zou überhaupt in je tuin passen en wat vind je mooi? Zodra je dit weet, kun je op zoek gaan naar de ideale loungeset, waar je ongetwijfeld vele uurtjes gaat doorbrengen.

Schaduw en zon

Voordat je de loungeset gaat plaatsen, is het verstandig om na te denken over op welke plekken je zon en op welke plekken je schaduw hebt. Op basis hiervan kun je namelijk bepalen waar in je tuin de beste plek is om de loungeset te plaatsen. Als je liever van het zonnetje wilt genieten, kun je het beste kiezen voor een plek waar je veel zon kunt meepakken. Wil je liever vaak in de schaduw zitten? Ga dan op zoek naar een plek in je tuin waar je veel schaduw krijgt. Beschik je over alleen maar zon in je tuin? Dan zou je kunnen nadenken om zonwering aan te schaffen om toch ook nog wat schaduw te krijgen.

Bijzettafel

Wat goed van pas kan komen bij een loungeplek in je tuin, is een bijzettafel. Je wilt tenslotte toch ergens jouw drinken, eten of boek op kunnen leggen. Een bijzettafel is in dit geval ideaal, want deze zal je ongetwijfeld gaan gebruiken. Ga op zoek naar een bijzettafel die goed kan matchen met jouw loungeset, om een mooi geheel te realiseren.

Buitenkleed

Wil je jouw loungeplek gezelliger en knusser maken? Dan is het een aanrader om eens te kijken naar buitenkleden. Naast het feit dat een buitenkleed in staat is om jouw loungeplek knusser te maken, heeft het ook als voordeel dat het comfortabel is. Zo hoef je niet telkens slippers of schoenen aan, want het voelt al comfortabel aan je voeten. Daarnaast zijn er ontzettend voor stijlvolle buitenkleden te vinden, waardoor jij jouw loungeplekje in de tuin echt een boost kan geven. Buitenkleden voor in je tuin zijn uiteraard goed bestemd tegen diverse weersomstandigheden, dus hier hoef je jezelf geen zorgen om te maken.

Tuinaccessoires

Hoe je jouw loungeplek nog wat gezelliger kunt maken? Met leuke tuinaccessoires. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld leuke vazen, sculpturen tuinschilderijen, sfeerverlichting en ga zo maar door. Ga eens na wat mooi zou staan bij jouw loungeplek en voeg dit toe. Je zult zien dat het hiermee enorm wordt opgefleurd.

Planten

Wat je ook kunt toevoegen aan jouw loungeplek, zijn wat mooie planten. Denk hierbij vooral aan planten in mooie potten. Dit kan een leuke toevoeging zijn, want het straalt zo meteen wat meer sfeer en vrolijkheid uit.

Kortom: je hebt best wat nodig om een ideale loungeplek in je tuin te creëren. Houd bovenstaande dingen in ieder geval in je achterhoofd, want hiermee kun je al een heel eind komen. Het kost dan wel wat moeite om deze loungeplek te maken, maar achteraf zal je er vast enorm blij mee zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *