Hoe klus je een loungebank voor buiten zelf in elkaar?


Ideeen / maandag, november 29th, 2021

Jij bent handiger dan handig, een eersteklas expert met je beide rechterhanden, een kwaliteitsvakman die meteen resultaten boekt. Jij bent gewoonweg een manusje-van-alles! Althans.. dat beweert je omgeving toch. Men denkt jou te kennen als iemand die alles gefixt krijgt. Natuurlijk weet jij wel beter maar je geheimen verklappen, doe je niet. Onze blog met boordevol tips & tricks zal er in elk geval voor iets tussen zitten. En ook deze keer schieten we jou met plezier te hulp. We gaan het namelijk hebben over een zeer populair item onder de tuinmeubels. Jawel, vandaag nemen we de geliefde loungebank onder handen. So let’s get started!

Ontwerpen

Nu voor je echt kan beginnen met klussen, zet je best even alles op papier. Zo voorkom je nonchalance, vergeetachtigheid en bovendien ben je gestructureerd bezig. Jezelf dus een visualisatie maken van de loungebank die je voor ogen hebt, brengt heel wat voordelen met zich mee. Wij zijn alleszins een grote voorstander!

Benodigdheden

Daarna zoek je het gepaste gereedschap bij elkaar. Zonder fatsoenlijk gereedschap kan je namelijk moeilijk van start gaan. We streven naar professionaliteit dus wat zal je komende uren nodig hebben?

  • Boormachine
  • Schroevendraaier
  • Houtschroeven
  • Schuurpapier/-blok
  • Grond- & (Buitenverf)
  • Schilderset
  • Buitenkussens

Dat gezegd hebbende, zijn we nog één belangrijk materiaal vergeten: het hout. Hiervan zal de loungebank gemaakt worden. Voorzie daarom genoeg latten én EUR-pallets. De hoeveelheid en gewenste afmetingen bepaal je aan de hand van de ruimte die je ter beschikking hebt. Houd wel nog rekening met voldoende loopruimte en eventueel andere tuinmeubelen.

STAP 1: finishing touch

Je professionalisme tonen aan de buitenwereld doe je door in eerste instantie het hout splintervrij te maken. Daarna vergeet je zeker de bank niet te reinigen en geef je het een likje grondverf (aangevuld met een extra kleurlaag naar keuze).

STAP 2: de bodem

Het zitgedeelte bestaat, afhankelijk van de grootte die je wenst, uit een viertal EUR-pallets. Je plaatst telkens twee pallets op elkaar om ze nadien vast te schroeven. Waarna je over meerdere stuks aan elkaar beschikt. Op dit ogenglik kom je voor de beslissing te staan of je de loungebank al dan niet zou willen gebruiken als eenzit. Indien dit niet het geval is, maak je ook deze stuks aan elkaar.

STAP 3: de leuning

Heerlijk doorzitten? Schroef dan nog een houten lat aan de zijkant van de bovenste bodem-pallet. Recht tegen de gemonteerde lat zet je een pallet en ook deze schroef je vast. Bevestig vervolgens het onderste gedeelte van de rugleuning-pallet tegen de onderste bodem-pallet. Door de lat krijg je een heerlijke schuine rugleuning.

Je bent helemaal klaar om de kussens erin te gooien, te stoeven bij vrienden en familie over je doe-het-zelf tuinmeubels en … uren te relaxen. Want ja, je hebt toch maar weer dik verdiend! Een vinkje bij op de to-do list: tuinmeubelen CHECK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *