Zo plan je de tuinverbouwing voor volgend jaar


Ideeen / woensdag, december 8th, 2021

Als je je al een tijdje ergert aan je tuin en je overweegt om een tuinverbouwing in te plannen, dan ben je nu aan het juiste adres. Aangezien de meeste tuinverbouwingen in wat warmere seizoenen plaatsvinden, is nu het juiste moment om alvast een plan te gaan maken. De kans is namelijk groot dat je aardig wat keuzes moet maken als het op het ontwerp aankomt, dus je kunt maar beter vroeg beginnen. We helpen je graag met de eerste paar stappen.

Regel direct een hovenier

Waarschijnlijk heb je het volgende feit het afgelopen jaar wel gemerkt; hoveniers en tuinmannen zijn druk! De planning loopt vaak ver vooruit en je moet echt op tijd een afspraak maken wil je er nog tussen komen. Zeker in het vorige coronajaar besloot half Nederland om de tuin te laten verbouwen, waardoor de specialisten in dit vak een gouden tijd hebben beleefd met ontzettend veel werk. Regel dus direct een afspraak ver voordat je wilt beginnen.

Bepaal een budget

Nu de afspraak met de tuinspecialist staat, is het belangrijk om een budget te bepalen. Misschien kun je niet alles doen wat je zou willen of moet je compromissen sluiten. Gelukkig heb je nog voldoende tijd om prijzen te vergelijken en de verschillende opties te bekijken. Toch is het stellen van een budget belangrijk, zodat je de situatie niet flink overschat.

Maak een ontwerp

Ook kun je alvast beginnen met het ontwerp. Wat voor soort stijl zou je het liefst in de tuin willen hebben? Een goede tip hiervoor is om ook alvast naar meubelen te kijken, bijvoorbeeld bij Latour tuinmeubelen. Aan de hand hiervan kun je kiezen welke stijl het beste bij jou en je gezin past, waarna je de tuin hier verder op kunt aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld al ronde tuintafels met elkaar vergelijken en kijken hoe groot het terras moet worden om alle gasten een plekje te kunnen geven.

Zorg voor een planning

Je hebt de vakmannen ingeschakeld, je budget bepaald en een ontwerp bedacht. Het wordt tijd voor een strakke planning. Wanneer ga je meubelen, planten en tegels inkopen? Laat je dit over aan de hovenier of zorg je dat je deze items tegen de beste prijs inkoopt? Het is vervelend als je nog materialen mist wanneer de specialisten al bezig zijn, dus dit kun je het beste alvast geregeld hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *