Een zwembadafdekking: waarom je zou moeten kiezen voor lamellen


Ideeen / maandag, juli 11th, 2022

Misschien verkeer jij al in de luxe positie dat je een zwembad in je tuin hebt. Of sta je op het punt om die beslissing te nemen. Vroeg of laat zul je dan ook een keuze moeten maken welk soort zwembadafdekking je wilt. Een lamellen zwembadafdekking is dan de juiste keuze! Waarom? Dat leggen we je uit in dit artikel.

De keuze is reuze

De uitspraak ‘de klant is koning’ is veelgehoord. En de koning kiest graag uit verschillende opties. Daarom worden lamellen zwembadafdekkingen in verschillende varianten en merken aangeboden. Zo heb je bijvoorbeeld solar zwembadafdekkingen, die de zonnewarmte gebruiken om de watertemperatuur te isoleren. Ook zijn de lamellen in verschillende kleuren verkrijgbaar, zodat je de afdekking zo goed mogelijk af kunt stemmen op de rest van je tuin en terras.

De meeste zwembadafdekkingen zijn bovendien op maat te bestellen, zodat je een afdekking kunt krijgen voor elke specifieke vorm van jouw zwembad. De keuze is dus reuze!

Een stijlvolle look

De tweede reden waarom je voor (solar) lamellen zou moeten kiezen, is omdat het er strak en stijlvol uitziet. Een zwembad in de tuin geeft hoe dan ook een luxe ambiance en sfeer, maar er zijn momenten dat je die grote blauwe oase wilt bedekken. Denk bijvoorbeeld aan die avond nadat je een duik hebt genomen, waarna je de rust in je tuin wilt herstellen. Je wilt dan een afdekking die niet opvalt. Wederom is een solar zwembadafdekking van lamellen dan ideaal, doordat ze een neutrale kleur en strakke lijnen hebben. Daarnaast ligt de afdekking plat op het water, waardoor je zicht op de tuin niet belemmert wordt.

Praktisch

De volgende reden is van praktische aard. Een lamellen zwembadafdekking is namelijk makkelijk op te rollen door middel van een oprolsysteem, die er (meestal) bij wordt geleverd. Wil je het jezelf nóg makkelijker maken, dan kun je kiezen voor een automatisch oprolsysteem.

Dit oprolsysteem heeft nog een voordeel. Hij zorgt ervoor dat de lamellenafdekking weinig ruimte in beslag neemt, nadat je hem op hebt gerold. Kies je voor een overkapping die je weg moet rollen, dan heb je veel meer ruimte nodig. Niet alleen is dat nadelig voor het uitzicht op je tuin, het betekent ook dat je de ruimte in de tuin op dat moment niet kunt gebruiken. Dat is natuurlijk zonde als je een echte tuinliefhebber bent.

Duurzaamheid

Een andere belangrijke reden is duurzaamheid. Let er hierbij wel op dat je kiest voor polycarbonaat lamellen. De lamellen worden in sommige gevallen ook gemaakt van PVC, maar polycarbonaat is hierbij duidelijk de betere keuze. Ze zijn namelijk sterker en harder en gaan daardoor veel langer mee.

Nu zou je kunnen denken ‘waarom moeten ze harder en sterker zijn als ze toch alleen maar in het water liggen?’. Tijdens een hagelbui of een storm, krijgt de afdekking meer krachten te verwerken dan je zou denken. Hetzelfde geldt voor het oprollen van de afdekking, waarbij hij over de rand van het zwembad wordt getrokken.

Op deze momenten heeft het sterke polycarbonaat duidelijk meerwaarde. Mede door de sterke en harde constructie gaan de lamellen makkelijk 10 tot 15 jaar mee, waardoor het een uitstekende, duurzame investering is.

Besparing op energiekosten

Eigenlijk zou de volgende reden ook onder het kopje duurzaamheid passen, maar we noemen hem hier apart. De besparing op de energiekosten is namelijk iets wat je jaarlijks, of maandelijks terugziet.

Lamellen hebben de positieve eigenschap dat ze hol zijn, waardoor ze stilstaande lucht als het ware opslaan. Door het warme zonlicht, warmt ook deze stilstaande lucht binnenin de lamellen op. Deze warme lucht werkt op zijn beurt isolerend. Met andere woorden: ze zorgen ervoor dat je zwembadwater gratis warm blijft. Voor niets gaat de zon immers op!

Extra veiligheid

Een bijkomend voordeel van de holle lamellen, is dat ze daardoor een groot drijfvermogen hebben. Veel meer dan bijvoorbeeld een afdekzeil. Ook een overkapping zal deze extra veiligheid niet geven. Zodra je namelijk onder de overkapping staat is er niets meer wat het water afschermt. Vooral wanneer je kinderen, kleinkinderen of huisdieren hebt is dit kleine beetje extra veiligheid een prettige gedachte. Ook al doe je er natuurlijk op de eerste plek alles aan om zulk soort situaties te voorkomen.

De meest veelzijdige zwembadafdekking

Je bent nu op de hoogte van alle voordelen en kenmerken van een lamellen zwembadafdekking. Hopelijk hebben wij jou kunnen helpen bij het maken van een goede keuze. Ben je al overtuigd en wil je meteen een zwembadafdekking op maat bestellen? Op deze website kun je eenvoudig een offerte indienen en voorzie je jouw zwembad van een stijlvolle afdekking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *