De mooiste steden van Nederland


Ideeen / zaterdag, oktober 16th, 2021

Een weekend weg naar Barcelona, Praag of Rome is natuurlijk heerlijk. Maar Nederland heeft ook enorm veel mooie steden die je gezien moet hebben. Daarnaast heeft op vakantie gaan in eigen land ook veel voordelen: het kost minder geld, minder tijd én minder gedoe in verband met corona. Maar welke steden moet je dan sowieso bezoeken? Lees het hieronder en wie weet ben jij volgend weekend wel in een Nederlandse stad waar je nog nooit bent geweest!

Dordrecht

Een ‘verborgen parel’, dat is hoe Dordrecht werd omschreven door de Engelse krant The Times. Maar wat maakt Dordrecht nou zo bijzonder? De stad is onderdeel van de Randstad en kreeg al in 1220 het stadsrecht, daarmee was Dordrecht een van de eerste officiële steden in Nederland. Met haar prachtige grachten en aansluitingen met meerdere rivieren, was het daarnaast ook een enorm belangrijke handelsstad geworden. Dordrecht heeft een rijk verleden, dat enorm zichtbaar is in de stad zelf. Zo telt de stad bijna 900 monumenten en twee stadsgezichten, waaronder de Grote Kerk van Dordrecht. Met al haar musea, historische panden en natuurgebieden is Dordrecht een erg leuke stad om heen te gaan als je cultuur wilt snuiven. Daarnaast heeft Dordrecht veel pleintjes, winkelstraten en zijstraten waar je kan genieten van een heerlijke lunch, borrel of diner.

Amsterdam

Amsterdam, wie kent het nou niet? Deze stad staat bekend om het Paleis op de Dam, de Albert Cuypmarkt en natuurlijk de grachtengordel. In Amsterdam is het nooit stil, er is altijd wat te beleven. Je kunt de drukte opzoeken en in het centrum gaan shoppen, kroegjes en restaurant bezoeken en je uitleven in de clubs. Iets meer genieten van de rust in Amsterdam? Ga dan naar de Hortus Botanicus, het Siegerpark of het Begijnhof om even uit de drukte te ontsnappen.

Als je ergens bekende musea wil bezoeken, is Amsterdam natuurlijk dé stad om dit te doen. Neem een kijkje bij het Anne Frank Huis, de Heineken Experience, het Rijksmuseum of het Madame Tussauds. Dagje Amsterdam gepland? Huur een fiets, bekijk musea, geniet van de terrassen, ga naar de club en shop tot je erbij neervalt: in Amsterdam is alles mogelijk. Zo enthousiast geworden dat je in de buurt van Amsterdam wilt gaan wonen? Neem dan een kijkje in de buurt eromheen, en schakel een makelaar Amstelveen of makelaar Zaandam in!

Leiden

Houd je van gezelligheid, een knus gevoel en levendigheid? Neem dan zeker een bezoek aan Leiden. De stad is niet groot, maar alles is op loopafstand en er is altijd wel iets te beleven. Leiden heeft allerlei restaurantjes, koffietentjes en cafés aan de grachten, wat zorgt voor een gezellige en warme sfeer. Met haar historie heeft Leiden een rijke geschiedenis, maar daarnaast is Leiden met haar Universiteiten een echte studentenstad. Dit laat zien dat zowel oud als jong worden omarmd.

Maastricht

Mooie steden vind je niet alleen in de Randstad, ook in het zuiden van Nederland zijn er steden waar je zeker heen moet gaan. Eén daarvan is het oh zo gezellige Maastricht: een stad vol kunst, cultuur en historie. In de stad vind je allerlei historisch buurtjes, goede horeca en prachtige pleinen. Eén plein is extra bijzonder en trekt al bezoekers sinds de Middeleeuwen, namelijk: het Vrijthof. Dit plein staat vol met restaurantjes en terrassen. Daarnaast vinden er allerlei evenementen plaats zoals de Kerstmarkt, de Basiliek van Sint Servaas en de zomerconcerten van André Rieu. Geniet in Maastricht van een heerlijk (alcoholvrij) biertje en een echte Limburgse Vlaai, dan kan je dag zeker niet meer stuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *