De benodigdheden voor een prachtige vijver in je tuin


Ideeen / zondag, oktober 17th, 2021

Een vijver kan zorgen voor een oase van rust in de tuin, maar wat heb je nu precies hiervoor nodig? Het begint natuurlijk bij het graven van een gat en het plaatsen van de vijver. Echter kan het zijn dat je ook veel wortels in de tuin hebt en dan is het misschien wel verstandig om er een worteldoek tussen te leggen. Daarnaast heb je ook vissen nodig en waar kun je deze kopen?

Wat heb je nodig voor een vijver aan te leggen?

Om een vijver aan te leggen moet je eerst een goed plan maken. Zo heb je verschillende vijverbenodigdheden nodig voor het aanleggen van de vijver. Ook moet je de locatie bepalen voor waar de vijver komt liggen. Daarnaast heb je ook een vijverpomp nodig om het water rond te pompen. Natuurlijk moet je ook nog een groot gat graven waar je de vijverbak in gaat leggen. Je kunt eventueel je vijver beschermen met een worteldoek. Deze doeken beschermen de vijver tegen breken door onderliggende wortels elders uit de tuin. Ook moet je in de vijverbak folie verspreiden en glad strijken. Je moet dit niet te hard aanduwen want dan kan de folie breken. Vervolgens ga je de vijver vullen en kun je vissen en planten toevoegen.

Wat is de reden dat mensen dit doen

Veel mensen kopen een vijver omdat dat leuk is voor de kinderen. Echter zijn er ook mensen die dit kopen voor eigen genot. Gewoon omdat je van vissen houdt of dat ze je rust brengen. Daarnaast is het ook gewoon een mooi element in de tuin. Je kunt het vullen met groen en moerasplanten maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor prachtige buiten vissen.

Dit voegt het toe aan je leven

Een vijver geeft de meeste mensen een hobby. Zo is het leuk om bezig te zijn met het zuiver houden van een vijver. Daarnaast is het ook therapeutisch en kunnen vissen je hoofd helemaal leeg maken. Je verplaatst jezelf als het ware in de vissen en vraagt jezelf af waar zij behoefte aan hebben. Hierdoor raken jouw gedachtes even leeg en kom je dus langzaam tot rust. Ook kan het een leuke hobby zijn om speciale vissen te kweken in de vijver. Hiermee kan je een boel geld verdienen als je dit goed doet.

Vissen kopen

Het is natuurlijk leuk om vissen in de vijver te doen. Je hebt verschillende soorten en maten qua vissen die in een buitenvijver passen. Zo kunnen goudvissen die normaal binnen gehouden worden, ook prima in een buitenvijver geplaatst worden. Zorg alleen dan wel dat je ze met de winter weer naar binnen haalt want ze houden niet van koud. Een ander voorbeeld is de koikarper, die overigens redelijk prijzig is. Deze zou je kunnen fokken voor het verkopen, maar dan heb je wel een vergunning nodig. Ook heb je de prachtige rozette vijvervis die op steeds meer plekken te krijgen is. Dit is een prachtige vis die jouw tuin leuk op kan fleuren met zijn prachtige kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *