Makkelijke planten die vrijwel geen verzorging nodig hebben!


Inspiratie / zondag, oktober 17th, 2021

Planten zijn goed voor de gezondheid. Ze zorgen namelijk voor meer zuurstof en daarnaast staat het natuurlijk ook erg leuk in je interieur. Maar gaan planten bij jou helaas altijd dood, ook al doe je je best om ze te verzorgen? Lees dan snel verder, want in dit artikel hebben we een aantal makkelijke plantensoorten voor je verzameld. Deze zijn haast onmogelijk dood te krijgen, dus ook geschikt voor iedereen zonder groene vingers!

1. Aloë Vera

We beginnen met de Aloë Vera. Deze plant is supermakkelijk in leven te houden en staat ook nog eens leuk op de vensterbank. Het heeft weinig water nodig: in de zomer hoef je hem maximaal eens per week water te geven. In de winter geef je de Aloë Vera maximaal een keer in de maand water. Verder is de Aloë Vera multifunctioneel: in de bladeren van deze plant zit namelijk een gel die een kalmerende werking op de huid heeft!

2. Pannenkoekplant

De Pilea Peperomioides oftewel de pannenkoekplant is ook een makkelijke plant. Hij heeft geen direct zonlicht nodig en je hoeft hem slechts een of twee keer per maand water te geven.

3. Yucca

De yucca geeft je kamer meteen een tropische sfeer, want het lijkt een beetje op een palmboom. Een andere benaming voor deze plant is dan ook de palmlelie. Ook de yucca heeft maar weinig water nodig. Tip: geef hem pas water als de grond droog aanvoelt.

4. Drakenbloed boom

De drakenbloed boom oftewel Dracaena Bicolor heeft qua uiterlijk wel iets weg van de yucca, alleen is hij iets smaller. Is je studentenkamer te klein voor de yucca? Dan is de drakenbloed boom dus een goed alternatief! Ook bij deze plant moet je op de grond letten en pas water geven als het droog aanvoelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *