Je nieuwe tuin inrichten: dat doe je zo!


Inspiratie / zaterdag, augustus 28th, 2021

Heb jij onlangs een nieuwe woning gekocht? Gefeliciteerd, dat is natuurlijk een hele mooie stap. Een belangrijke stap als je een woning hebt gekocht, is uiteraard het inrichten van je woning én niet te vergeten de tuin als je hierover beschikt. Maar hoe kun je jouw nieuwe tuin het beste gaan inrichten? Wij zetten wat handige tips op een rij in dit artikel!

Zorg dat je er voldoende ruimte voor hebt

Om je tuin optimaal te kunnen inrichten, is het verstandig om voor voldoende ruimte te zorgen. Dat betekent dat jouw woning en tuin niet helemaal vol moeten staan met allerlei spullen, want deze kunnen dan alleen maar in de weg gaan staan. Als je bijvoorbeeld net bent verhuisd en er allerlei spullen van de verhuizing nog in huis staan, kan het een aanrader zijn om deze tijdelijk ergens anders te plaatsen. Opslagruimte bij Inboxstorage.eu kan in dit geval een goed idee zijn. Wanneer je hiervoor kiest worden de spullen bij je opgehaald en weer bij je teruggebracht zodra je deze nodig hebt. Zo heb jij alle tijd en ruimte om aan de inrichting van je tuin te beginnen.

Maak een plattegrond

Een handige stap je die je kunt uitvoeren bij het inrichten van jouw nieuwe tuin, is het maken van een plattegrond. Maak eens een duidelijke schets van hoe je wilt dat jouw tuin eruit komt te zien. Op deze manier kun je alle onderdelen erin verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een schutting, gazon, bestrating en ga zo maar door. Zodra je een duidelijke plattegrond hebt gemaakt, kan het meten gaan beginnen en wordt het een stuk makkelijker om daadwerkelijk te beginnen met inrichten.

Houd rekening met lichtinval

Bij het inrichten van je nieuwe tuin is het goed om rekening te houden met lichtinval. De kans is namelijk aanwezig dat jouw tuin niet helemaal vrij ligt, of dat bijvoorbeeld hoge struiken of bomen de lichtinval in jouw tuin beperken. Het is belangrijk dat je hier rekening mee houdt, zodat je weet op welke plekken in je tuin je veel schaduw hebt. Op basis hiervan kun je bepalen hoe je bijvoorbeeld jouw terras kunt liggen en hoe planten en bloemen het beste kunnen groeien.

Taken uitbesteden

Zodra je de basisonderdelen van jouw nieuwe tuin op een rijtje hebt, is het goed om na te denken over welke taken je gaat uitbesteden. Denk bijvoorbeeld aan de bestrating. Dit kan een flinke klus zijn en daarom handig zijn om uit te besteden. Uiteraard kun je ook bekijken wat je zelf eventueel kunt gaan doen in je tuin, maar denk hier niet te makkelijk over. Je wilt tenslotte het meeste uit je tuin halen, dus denk goed na over wie je wat laat doen!

Wensenlijstje opstellen

Als de basis van jouw tuin is gelegd, kun je na gaan denken over wat je allemaal nog meer in je tuin wilt hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schuurtje, kunstgras, tuinmeubelen en ga zo maar door. Je hebt vast een goed idee van hoe je jouw droomtuin eruit wilt laten zien, dus het is verstandig om dit op papier te zetten. Zo kun je deze stap voor stap afwerken, zodat jouw droomtuin steeds een beetje dichterbij komt.

Opfleuren

Jouw tuin kan vast nog wat gezelligheid gebruiken, een tuin kan haast niet vrolijk genoeg. Hoe je dit kunt realiseren? Ten eerste kun je denken aan voldoende planten en bloemen. Planten en bloemen in je tuin zorgen ervoor dat jouw tuin een vrolijke uitstraling krijgt en er direct gezelliger uitziet. Naast het toevoegen van planten en bloemen om jouw tuin op te fleuren, kun je ook denken aan bijvoorbeeld sfeerverlichting. Sfeerverlichting is er in allerlei soorten, dus kijk goed wat je bij jouw tuin vindt passen. Om je tuin een boost te geven zou je ook nog kunnen denken aan het gebruiken van tuinaccessoires. Dit geeft jouw tuin nog net dat beetje extra. Bij tuinaccessoires zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld tuinschilderijen, vazen, sculpturen en tuinkabouters.

Bovenstaande stappen dien je in ieder geval goed in je achterhoofd te houden als jij binnenkort jouw nieuwe tuin wilt gaan inrichten. Denk niet te makkelijk over het inrichten van jouw nieuwe tuin, want het is tenslotte een plek waar je veel tijd gaat doorbrengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *