Zo richt je je tuinhuisje op een budgetvriendelijke manier gezellig in


Tips / woensdag, mei 26th, 2021

Heb jij een tuinhuisje in je achtertuin of op een tuinencomplex, maar staat deze er momenteel een beetje treurig bij qua inrichting? Tijd om ‘m op te knappen. Hoe je dit aanpakt? Wij vertellen het je!

Of je er nu graag zit met slecht weer, in de latere avonduren of om overdag rustig te werken, een tuinhuisje is een ideale toevoeging aan je tuin. Maar… dan moet het er natuurlijk wel een beetje gezellig zijn. Kan jouw tuinhuisje wel een opknapbeurt gebruiken op het gebied van styling en inrichting? Wij helpen je op weg!

1. Meubels opknappen

Mooie meubels zijn de basis voor een knusse inrichting. Staan er al meubels, maar zijn deze qua kleur niet meer helemaal jouw smaak? Dan kun je deze heel gemakkelijk opknappen. Even ontvetten, schuren, overschilderen in jouw favoriete kleur, nieuwe knopjes erop en klaar! Tip: vergeet vooral niet eerst een laag grondverf, zoals Sikkens rubbol bl rezisto primer, aan te brengen voordat je gaat aflakken. Dit is essentieel voor een goede hechting en mooi eindresultaat!

2. Nieuwe raambekleding

Hangen er nog van die ouderwetse, smoezelige gordijntjes? Tijd om die weg te halen of te vervangen. Zeker als je van plan bent ook geregeld in het huisje te slapen, te werken of verkoeling op te zoeken is raambekleding erg fijn. Kies bijvoorbeeld voor verduisterende gordijnen, licht doorlatende gordijnen of jaloezieën.

3. Vloer opknappen

Een vloer doet ontzettend veel voor de sfeer. Al heb je het nog zo mooi opgeknapt, als er nog een vieze, smoezelige vloer ligt is dat toch nét jammer. Nu begrijpen we dat je geen zin en geld over hebt voor een compleet nieuwe/dure vloer, maar er zijn best wat alternatieven om dit op een budgetvriendelijke manier op te knappen. Ligt er een houten vloer, dan kun je deze prima opknappen door ‘m goed te schuren en te lakken. Ga wel voor kwalitatieve verf zoals Sikkens verf, zeker voor een vloer. Hier wordt namelijk veel overheen gelopen, dus snelle slijtage wil je zeker weten voorkomen. Liggen er tegels die niet meer helemaal jouw smaak zijn? Dan kun je deze ook schilderen met speciale tegelverf, of je kunt er tegelstickers op plakken. Ook kun je natuurlijk kiezen voor linoleumvloer als vloerbedekking.

4. Maak het af met accessoires

Tot slot maak je het geheel natuurlijk af met wat mooie accessoires. Een nieuw, fris vloerkleed, nieuwe kussenhoezen voor op de bank, leuke lampjes, mooie ingelijste prints aan de muur en natuurlijk (LED)kaarsjes voor de sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *