Trends voor in de tuin


Inspiratie / woensdag, mei 12th, 2021

De tuin is voor ons ontzettend belangrijk. Het is een verlengstuk van ons huis. Een plek waar we graag samenkomen met vrienden en familie. Of je nu een grote tuin hebt of een klein balkonnetje, je wilt natuurlijk een tuin die modern is en meegaat met zijn tijd. Daarnaast wil je dat het voldoet aan jouw comfort eisen. Er niets lekkerder dan aan het einde van een warme dag na te genieten in de tuin. In dit artikel bespreken we de trends voor in de tuin met je. Zodat jouw tuin zeker met zijn tijd mee gaat.

De exotische tuin

De tuin is dé manier om te ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen. Heerlijk uitrusten is ontzettend dichtbij. Daarvoor hoef je echt niet op vakantie naar een exotisch oord. Combineer natuurlijke materialen, zoals hout en rotan met planten en lichte kleuren. Zo creëer je zeker een gevoel rust in de tuin. Je combineert namelijk rustige kleuren, natuurlijke materialen met echte natuur. Voor deze tuin moet je wel groene vingers hebben. Een exotische tuin zonder veel planten en bloemen kan natuurlijk niet.

In de exotische tuin is ruimte voor loungebanken en alle luxe die je maar wilt op het gebied comfort. Je wilt je wanen in een exotisch oord. Zet dus een luxe loungebank met chaise longue neer omdat ultiem te kunnen loungen. Vergeet ook zeker niet een goede buitenkeuken niet. Zo waan jij je echt op vakantie in de tuin.

De industriële tuin

Een tuin met een rauw randje. Bakstenen, beton, groen, hout en staal staan natuurlijk centraal bij deze tuin. Een mooie combinatie van vintage, nieuw en groen maakt dit plaatje gemakkelijk compleet. De industriële tuin wordt vooral gekenmerkt door kleur en materiaalgebruik. Daarnaast geldt less is more. Voeg dus geen overdaad aan accessoires toe of een complete jungle aan planten.

Vorm de basis met een goede industriële tuinset. Denk hierbij aan een loungebank of picknicktafel hardhout. Maak het geheel compleet met vintage elementen. Daarbij kun je kiezen voor makkelijke groene planten. Groen is niet weg te denken en houd de kleuren van de bloemen en planten rustig voor het ultieme effect.

Een bewuste tuin

Tot slot is de milieubewuste tuin één van de nieuwste trends. Dit is een tuin waar je de natuur op de loop laat. En deze tuin is alles behalve strak. Schaf zeker geen tegels aan, maar plant veel planten en gras. Maak het groen!

Op het gebied van planten kies je voor inheemsen sterke soorten. Zo weet je zeker dat de natuur zijn gang kan gaan. Maak het niet te netjes en ruim ook echt niet elk blaadje op. Door de rommel vinden insecten en vogels jouw tuin aantrekkelijker en verrijken de bodem van de tuin. Gebruik altijd milieuvriendelijke materialen voor onderhoud en vang regenwater op Doe alles om het circulair te houden.

Natuurlijk maak je deze tuin af met een mooie loungeset van hout of een mooie houten tuinset om het beeld compleet te maken. Zo draag je bij aan een betere wereld simpelweg met je tuin.

Zin om jouw tuin aan te pakken met deze trends? Ga snel aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *