Mooie sfeerverlichting toevoegen aan je tuin


Inspiratie / donderdag, februari 11th, 2021

Sfeerverlichting toevoegen in de tuin zorgt ervoor dat je nog meer van de warme zomeravonden kunt genieten. Je kunt tijdens een barbecue of tuinfeest langer buiten blijven zitten en genieten van de gezelligheid. Niet alleen kun je langer genieten van de gezelligheid, sfeerverlichting zelf draagt ook bij aan de gezellige en zwoele sfeer in de tuin of op jouw dakterras. Ben je dol op borrelen in de tuin en weet je niet goed welke soort sfeerverlichting je moet kiezen? Wij vertellen je graag meer over de diverse soorten sfeerverlichting en de voordelen van sfeerverlichting om jouw tuin nóg gezelliger te maken!

Wat is sfeerverlichting?

Sfeerverlichting is, de naam zegt het al, verlichting die wordt gebruikt om meer sfeer te creëren in de tuin. Naast de functionele tuinverlichting zoals tuinpadverlichting en verlichting bij de tuindeur, zorgt sfeerverlichting ervoor dat je bepaalde onderdelen in de tuin kunt accentueren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verlichten van die prachtige boom in jouw tuin met een spot van Garden lights of het ophangen van verlichting boven de tuinbank om een romantische sfeer te creëren.

Diverse soorten sfeerverlichting: de voor- en nadelen op een rij

Sfeerverlichting is in diverse soorten en maten te koop. Je kunt kiezen uit verschillende vormen sfeerverlichting voor buiten, maar ook technologie waarmee de lampen worden verlicht speelt een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste sfeerverlichting voor buiten. Je kunt onder andere kiezen uit de volgende verlichtingstechnologieën:

  • Sfeerverlichting op zonne-energie: sfeerverlichting op zonne-energie is ideaal als je geen kabels in de tuin wilt aanleggen. BIj het aanbrengen van sfeerverlichting op zonne-energie hoef je geen kabels in te graven en solar tuinverlichting is veilig voor spelende kinderen en huisdieren in de tuin. De afgelopen jaren is sfeerverlichting op zonne-energie steeds populairder geworden. Er is één groot nadeel van tuinverlichting op zonne-energie: je kunt de lampen niet op plekken neerzetten die een groot deel van de dag in de schaduw staan.
  • Elektrische tuinverlichting: elektrische tuinverlichting hoeft niet per sé in de zon te staan en is dus goed geschikt voor tuinen met veel schaduw. Verder is elektrische tuinverlichting niet afhankelijk van de zon en geeft het altijd dezelfde hoeveelheid licht. Tegenwoordig wordt er ook zwakstroom tuinverlichting verkocht. Deze zwakstroom tuinverlichting is tuinverlichting die niet diep ingegraven hoeft te worden en door het lage hoeveelheid volt is deze soort elektrische tuinverlichting ook veilig voor kinderen en dieren die aanwezig zijn in de tuin. Zwakstroom tuinverlichting hoeft dan ook niet diep ingegraven te worden.

Staande tuinlampen kopen

Staande tuinlampen kunnen als functionele verlichting of sfeerverlichting ingezet worden. Je kunt bijvoorbeeld kleine of grote staande tuinlampen naast het tuinpad plaatsen om niet te struikelen als het donker is, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden met deze populaire soort tuinlamp. Het is dus altijd een goed idee om deze tuinlampen aan te schaffen! Heb je nog een donkere hoek in de tuin die je graag wilt verlichten of ben je op zoek naar een staande tuinlamp die perfect bij de tuinmeubelen in jouw tuin of op jouw dakterras past? Dan zijn staande tuinlampen de perfecte oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *