Een rouwboeket laten samenstellen


Ideeen / maandag, november 16th, 2020

Als je een rouwboeket moet laten samenstellen, kan dat best een uitdaging zijn. Je wilt immers op een juiste manier aandacht besteden, aan het feit dat iemand overleden is. Vooral de nabestaanden wil je daarbij niet voor het hoofd stoten. Een rouwboeket laten samenstellen kan dus heel goed uit handen worden gegeven.

Hoe kies je het juiste boeket?

Voor het uitkiezen van het gepaste rouwboeket is het van belang om jezelf een aantal vragen te stellen:

  • heb ik een persoonlijke band met de overledene?
  • zijn er wensen omtrent bloemen aangegeven?
  • wat wil ik uitstralen met het boeket?
  • hoeveel geld wil ik besteden aan het rouwboeket?

De bloemist weet raad

Als je deze vragen voor jezelf in kaart hebt gebracht, kan je een bloemist vragen om je te helpen bij het samenstellen van het rouwboeket.
Door zelf een grote hoeveelheid bloemen te bekijken, krijg jij een goed beeld van jouw eigen voorkeur. Als er niets is aangegeven op de rouwkaart of advertentie, dan kan jij dus zelf invullen hoe het rouwboeket eruit gaat zien.
Hebben de nabestaanden echter wel een voorkeur uitgesproken, dan is het gangbaar om dat te respecteren. In dat geval zal de bloemist jou laten weten, welk type bloemen geschikt is, om in een rouwboeket te verwerken. Gelukkig is er voor elk budget een geschikt rouwboeket samen te stellen.

Nabestaandenboeket

Tegenwoordig is het ook mogelijk, om een nabestaandenboeket te laten maken. Waar een rouwboeket veelal geacht wordt voor de overledene te zijn, kan een nabestaandenboeket echt troost bieden aan de achterblijvers. Door hier oog voor te hebben toon je interesse en betrokkenheid. Het is dan mogelijk, het nabestaandenboeket wel onderdeel van de uitvaart te laten zijn, maar dit boeket naderhand thuis bij de nabestaanden neer te zetten.
Zo geef jij de nabestaanden de mogelijkheid, de uitvaart voor deels mee naar huis te nemen. Dit kan van grote waarde zijn bij de verwerking.

Bloem en blad

Bij het kiezen van een rouwboeket, heb je de keuze uit een rouwboeket waar de bloemen op de voorgrond staan, maar het kan ook dat je het groen er meer uit laat springen. Dit is geheel afhankelijk van voorkeur. Op deze manier kan je ook besluiten, om een uitvaart in de herfst meer in de groene stijl vorm te laten geven en een uitvaart in het voorjaar juist in wat fleuriger kleurstelling. Zo kan de uitvaart worden aangepast, aan de periode waarin het plaatsvindt.

Bron: Wishflowers.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *