Tips om te kunnen relaxen in de tuin


Ideeen / woensdag, maart 16th, 2022

Maak van de tuin een plek waar je tot rust kunt komen! Sinds de uitbraak van de pandemie brengen we steeds meer tijd door in de tuin. Tijdens de koffie- en lunchpauze genieten we van een waterig zonnetje, of van de fluitende vogels in de bomen rond onze woning. Daar het de laatste twee zomers lastig was om een vakantie naar het buitenland te plannen, bleven veel mensen thuis. Een goede reden om de tuin aan te pakken! Het terras werd verkleind, om zo voor meer groen in de tuin te kunnen zorgen. Anderen lieten het terras opnieuw leggen, om dit te gebruiken als basis voor een spa of zwembad bij hun woning. Met een spa heb je een plek om heerlijk te relaxen na een lange werkdag.

Spa combineren met een overkapping

Wanneer je voor een spa of jacuzzi in de tuin kiest, wil je hier het hele jaar door gebruik van kunnen maken. In de basis is dat mogelijk, daar de moderne spa op elektriciteit werkt en het hele jaar aan blijft staan. Het uitschakelen van de spa is onverstandig, daar het veel tijd en energie kost om de spa opnieuw op te warmen. Ook zorgt het ingeschakeld laten van de spa dat het water voortdurend gefilterd wordt bij veel modellen. Combineer de spa met een overkapping. Het voorkomt dat de buren mee kunnen kijken in de spa en houdt het vuil buiten het bad. Twijfel je nog over een spa? Je kunt eerst voor een opblaasbaar model kiezen, welke relatief goedkoop zijn.

Zorg voor een sfeervolle, kleurrijke tuin

Om te kunnen relaxen in de tuin wil je niet alleen de beschikking hebben over een (opblaasbare) spa of een zwembad. Zorg dat de tuin net zo sfeervol is als je woning! Dit doe je door voldoende kleur te zorgen. Plant een aantal vrolijke struiken, welke het hele jaar door groen zijn. Ook het gebruik van een buitenkleed en buitenverlichting helpt je om de tuin tot een gezellige plek te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *