Het onderhouden van een zwembad doe je gemakkelijk in een 6 stappen


Tips / zondag, mei 14th, 2023

Een zwembad in de tuin is een fantastische aanwinst voor elk huis. Het biedt een geweldige plek om te ontspannen, af te koelen en tijd door te brengen met vrienden en familie. Maar om ervoor te zorgen dat het zwembad in optimale conditie blijft, is regelmatig onderhoud essentieel. In deze blog zullen we enkele tips delen over hoe je jouw zwembad in de tuin goed kunt onderhouden.

Stap 1: Controleer de chemische balans van het water

De chemische balans van het zwembadwater is een van de belangrijkste aspecten van het onderhoud. Het water moet een juiste pH-waarde hebben, tussen 7,2 en 7,8, om ervoor te zorgen dat de chemicaliën goed werken. De alkaliniteit van het water moet tussen de 80 en 120 ppm liggen en de hardheid tussen 200 en 400 ppm. Test het water regelmatig en gebruik de juiste chemicaliën om het in balans te houden.

Stap 2: Houd het zwembad schoon

Bladeren, takjes en ander vuil kunnen snel in het zwembad terechtkomen, vooral tijdens de herfst en winter. Gebruik een schepnet om het vuil uit het water te halen en een zwembadborstel om de wanden en de vloer schoon te maken. Zorg ervoor dat de skimmermandjes en de pompfilter regelmatig worden geleegd om verstopping te voorkomen.

Stap 3: Controleer de waterstand

De waterstand van het zwembad moet op het juiste niveau blijven. Als het water te laag staat, kan de pomp drooglopen en als het te hoog staat, kan het water overlopen en de omliggende gebieden beschadigen. Controleer de waterstand regelmatig en vul het indien nodig bij.

Stap 4: Onderhoud de pompen en filters

De pompen en filters van het zwembad zijn essentieel om het water schoon te houden. Controleer regelmatig of de pomp en filters goed werken en reinig ze indien nodig. Vervang de filterpatronen minstens eens per seizoen. Zoek jij een mooi zwembad voor in de tuin met de juiste pompen en filters? Neem dan eens een kijkje op zwembadstore.com! Hier vind je de mooiste zwembaden voor zowel mensen als dieren, geweldig leuk als jouw hond ook van een frisse duik houdt!

Stap 5: Onderhoud de zwembadafdekking

Als je een afdekking voor het zwembad hebt, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Reinig de afdekking regelmatig en zorg ervoor dat het niet beschadigd is. Een beschadigde afdekking kan het water vervuilen en kan gevaarlijk zijn als er kinderen in de buurt zijn.

Stap 6: Overweeg professioneel onderhoud

Als je geen tijd hebt om het zwembad zelf te onderhouden, overweeg dan om professionele hulp in te schakelen. Een zwembadprofessional kan ervoor zorgen dat het zwembad in goede conditie blijft en eventuele problemen op tijd oplossen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *