Mogelijkheden om betonplaten in de tuin te gebruiken


Ideeen / donderdag, februari 3rd, 2022

Beton is een duurzaam en stevig materiaal dat vaak gebruikt wordt voor de fundering van gebouwen. In jouw tuin kan het echter ook niet ontbreken. Naast de oprit en stoep kun je beton gebruiken voor een stevige ondergrond of een gezellige open zitplek in de tuin. In dit artikel vind je een aantal manieren waarop je betonplaten kunt gebruiken in je tuin.

Het terras

Een voor de hand liggende plaats waarbij je betonplaten kunt gebruiken is het terras. Wanneer de warme zomerdagen beginnen en het goed weer is om buiten te zitten, dan is een terras ideaal. Een terras is gemakkelijk aan te passen in grootte, en biedt zo plaats aan al je vrienden en familie. Je kunt een terras gemaakt van betonplaten onder andere gebruiken voor een BBQ, vuurkorf of een ander samenzijn.

Voor het verbergen van donkere ondergrond

Het komt weleens voor dat een tuin donkere en kale plekken bevat. Dit is niet gek, want hoge bomen en muren kunnen zorgen voor veel schaduw. In sommige tuinen is zo weinig licht dat zelfs het meest geschikte gras voor in de schaduw niet meer zal groeien. Als je er in je tuin enkel een grassprietje staat hier en daar, dan is het beter om een modderpoel te voorkomen en betonplaten laten plaatsen. Op deze manier voorkom je dat (een deel van) de tuin een rommelig geheel vormt.

Jacuzzi

Een jacuzzi, of hot tub, is een relaxte manier om meer tijd in de tuin door te brengen. Het weegt wel heel zwaar op de ondergrond door de hoeveelheid water en het aantal mensen dat er in de jacuzzi zit. In een standaardformaat, geschikt voor 6 tot 8 personen, gaat alleen al 420 liter water. Inclusief 7 volwassen personen kan de hot tub wel 2540 kilo zwaar zijn. Door dit gewicht kan de jacuzzi aan een kant in de grond zakken waardoor het evenwicht ontbreekt. Met een betonplaat is dit gemakkelijk op te lossen. Het beschermd de hot tub en behoudt het comfort.

Een basketbal paal

Voor sportieve kinderen en volwassen is een basketbal paal een leuk tijdverdrijf voor in de tuin. Het zorgt voor plezier, maar is daarnaast ook nog eens gezond. Een paal zou je op de oprit kunnen plaatsen, maar dit staat vaak in de weg en kan bovendien zorgen voor schade aan je auto’s. Mocht je de ruimte hebben, dan is een plek in de tuin een betere optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *