Hoe kies je de juiste tuinafscheiding?


Tips / vrijdag, november 19th, 2021

De tuin is niet compleet zonder een tuinafscheiding. Het zorgt niet alleen voor meer privacy, maar draagt ook bij aan de sfeer in de tuin. Omdat het aanbod aan schuttingen en omheiningen erg groot is, is het soms lastig om een keuze te maken. Met de onderstaande aandachtspunten in gedachten lukt het je vast om de juiste tuinafscheiding te vinden!

Functie van de tuinafscheiding

Bepaal eerst de belangrijkste functie van de tuinafscheiding. Wil je er voornamelijk privacy mee creëren? Dan is een hoge schutting waar je niet doorheen kunt kijken een goede keuze. Wanneer je een afscheiding wil plaatsen voor de veiligheid, kun je eens kijken naar dubbelstaafmat hekwerk. Deze afscheiding is erg sterk en door de kleine afstand tussen de staven erg lastig te beklimmen. Moet jouw nieuwe schutting bijdragen aan een natuurlijke uitstraling? Dan is een haag, begroeid hekwerk met klimplanten of een wilgenscherm waarschijnlijk een goede keuze.

Stijl van de tuin

Let bij het uitkiezen van de nieuwe tuinafscheiding natuurlijk ook op het uiterlijk. Zorg ervoor dat het materiaal en kleurgebruik aansluit op de stijl van de tuin. Benadruk bijvoorbeeld de moderne look met een strak hekwerk of creëer juist een landelijke sfeer met een houten schutting.

Onderhoud van de tuinafscheiding

Iedere tuinafscheiding heeft ander onderhoud nodig. Bepaal voor jezelf of je graag een onderhoudsvriendelijke schutting wil of dat een beetje extra aandacht geen probleem is. Het onderhoud kan de doorslaggevende factor zijn wanneer verschillende stijlen en materialen je aanspreken.

Bijpassende poort

Vergeet niet om een bijpassende schuttingdeur of poort aan te schaffen. Het is nou eenmaal het mooiste wanneer dit exacte dezelfde look heeft. Wanneer je kiest voor een sterk hekwerk, kun je bijvoorbeeld een schuifpoort elektrisch toevoegen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en breedtes.

Prijs-kwaliteitverhouding

Houd rekening met je budget, maar let ook goed op de prijs-kwaliteitverhouding. Je kunt beter wat meer geld besteden aan een tuinafscheiding van hoge kwaliteit. Dan weet je zeker dat je er op lange termijn nog steeds plezier van hebt.

Zelf plaatsen of laten plaatsen

Bedenk tot slot of je de nieuwe tuinafscheiding zelf wil plaatsen of het liever overlaat aan een tuinman. Een houten schutting is bijvoorbeeld gemakkelijk zelf neer te zetten, maar bij het plaatsen van een hekwerk met elektrische schuifpoort kun je waarschijnlijk wel wat professionele hulp gebruiken. Vraag daarom altijd naar de montageservice. Wanneer het hekwerk, de schutting of omheining deskundig wordt geplaatst, ben je verzekerd van een goed resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *